időjárás 17°C Klaudia 2023. március 20.
logo

Láng Zsolt: A nemzet közös esküje azt jelenti, mindannyian kiállunk Magyarországért

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.03.15. 06:58
Láng Zsolt: A nemzet közös esküje azt jelenti, mindannyian kiállunk Magyarországért

A szabadság azt jelenti, hogy van elég erőnk helyesen dönteni és helyesen cselekedni – jelentette ki Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere. Vele együtt a főváros kormánypárti polgármesterei és a frakcióvezető mondja el saját gondolatát a szabadságról március 15. apropóján.

Közös videót adott ki a március 15-i ünnep tiszteletére a Fidesz fővárosi frakciója: a fideszes kerületek polgármesterei és Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc az összmagyarság közös hagyománya és példája, olyan máig ható, rendkívüli fontosságú történelmi esemény, amely nemcsak a történelmi Magyarország, hanem az egész Kárpát-medence sorsára hatással volt, és amelynek híre Nyugat-Európáig eljutott. A tradíció szerint azonban a pesti történések dominója volt az első: a pesti srácok mítosza itt gyökerezik, hogy aztán 1956-ban szökkenjen szárba – hangzott el a felvételen.

Ezért fogalmazták meg közösen gondolataikat azok a fideszes politikusok, akiknek munkáján Budapest jelene és jövője múlik. – Ma azokra a hősökre emlékezünk, akik egy emberként küzdöttek a szabadság lobogója alatt – fogalmazott a videóban Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

– A szabadság azt jelenti, hogy elég bátrak vagyunk kimondani az igazat – ezt már Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere mondta a videóüzenetben, amely valamennyi elhangzó vélemény lényegét foglalta össze.

Emlékezés a forradalom hőseire

Mateusz Morawiecki magyarul köszöntötte hazánkat + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.