Orbán Viktor: Egy beteges hazudozóval van dolgunk

„Gyurcsány Ferenc csak jogi értelemben Magyarország miniszterelnöke, erkölcsi és politikai értelemben bukottnak tekintjük.”

2021. 05. 26. 5:55
null
A miniszterelnök közel három órán keresztül válaszolt a sajtó kérdéseire Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sólyom László akkori köztársasági elnök: „A tegnapi hír morális válságba sodorta az országot, és ezt a válságot a miniszterelnök reakciói csak fokozták. Személyes felelősségét összemosta az elmúlt tizenhat évvel.”

Orbán Viktor, a Fidesz akkori elnöke:

„a Fidesz számára [Gyurcsány Ferenc] csak jogi értelemben Magyarország miniszterelnöke, erkölcsi és politikai értelemben bukottnak tekintjük, nincs vele miről tárgyalnunk” […] „a mi higgadt, nyugodt álláspontunk az, hogy egy beteges hazudozóval van dolgunk”.

Horn Gyula volt miniszterelnök, az MSZP alapító tagja: „Nem bántott meg ez az ember senkit abban a záróbeszédben, én is ott ültem.”

Boross Péter volt miniszterelnök, MDF: „A miniszterelnöknek legalább bocsánatot kellene kérnie azért a hangvételért, ami az ország közvéleménye elé került, hogy hogy beszél egy magyar miniszterelnök a híveinek.”

Hiller István, MSZP: „Az MSZP kiáll Gyurcsány Ferenc politikája mellett, végigvisszük a reformokat. Hogy az őszödi hangfelvétel nyilvánosságra került, ­emiatt nem fogjuk leállítani a 16 éve halogatott reformokat.”

Gazsó Ferenc, az MSZP társadalompolitikai tagozatának tiszteletbeli elnöke:

„Nyilvánvalóan arról van szó, hogy demokratikus körülmények között egy kormányzat nem engedheti meg magának azt, hogy az embereket tudatosan, szándékosan és folyamatosan félretájékoztassa, félrevezesse. Ez ugyanis magának a demokratikus működésmódnak az alapelveivel nem egyeztethető össze.”

Kuncze Gábor, SZDSZ: „Az az igazság, hogy nem tudtuk, hogy baj van. Ha ennek az a vége, hogy megtanuljuk: igazat kell mondani, akkor meg is érte. Elindultak a reformok, ezeket végig kell csinálni. Bármiféle politikai válság árt Magyarországnak, ezért azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferencnek tovább kell csinálnia.”

Lendvai Ildikó, MSZP: „Gyurcsány Ferenc szembenézett a magyar politika többéves közös önáltató hazugságával, azzal, hogy meg lehet úszni gyökeres reformok és változtatások nélkül.”

Jobbik Magyarországért Mozgalom:

„A választási program és jelszavak – ami alapján az MSZP–SZDSZ többséget szerzett a parlamentben – adatok manipulálásán, a tények elferdítésén, hazugságon alapultak” […] „a második Gyurcsány-kormány illegetim, mivel csaláson alapul a tavaszi választás végeredménye”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.