idezojelek

Orbán Viktor levele az oltásról

A magyar tapasztalatok szerint a két oltáson átesett emberek körében ötszázból mindössze egy ember kapja el a vírust – erősítette meg a miniszterelnök.

Ternovácz Áron avatarja
Ternovácz Áron
Cikk kép: undefined

Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújában jelezte: rengeteg embernek fog levelet írni, amelyben arra kér mindenkit, hogy minél többen, minél hamarabb vegyék fel az oltást. A miniszterelnök levele most megérkezett. 

 

Orbán Viktor ismerteti: a magyar emberek az elmúlt másfél évben sikerrel vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal, és az oltásoknak köszönhetően megmentettük sok ezer honfitársunk életét. Kiemelte azonban, hogy a világ számos országában még mindig küzdenek a vírussal, és az új mutációk már a mi ajtónkon is dörömbölnek. 

A sikeres vakcinabeszerzéseknek köszönhetően Magyarországon mindenkit be tudunk oldani, aki kéri az oltást

– tette hozzá. 

 

„Azokat az időseket, akik eddig nem oltatták be magukat, külön felkeresik a háziorvosok, a diákoknak pedig az iskolákban is elérhetővé tesszük az oltást. Ezzel párhuzamosan lehetővé tettük a harmadik oltás felvételét minden honfitársunk számára.” 

– részletezte levelében a miniszterelnök. Orbán Viktor ismertette a tényt: „Erőfeszítéseinknek köszönhetően Magyarországon az Európai Unión belül elsőként oltottunk be a népesség felénél több embert két oltással, így nekünk állnak rendelkezésre a legmegbízhatóbb adataink arról, mennyire véd az oltás az újrafertőződéstől. 

 

A magyar tapasztalatok szerint a két oltáson átesett emberek körében ötszázból mindössze egy ember kapja el a vírust.”

– írta Orbán Viktor, majd mindenkit arra kért, hogy „amennyiben a családban vagy az ismerősök között van olyan, aki nem vette fel az oltást, győzze meg, hogy éljen a lehetőséggel! Csak az oltás ment életet, és csak az oltás védheti meg Magyarországot és a magyar embereket egy újabb, negyedik járványhullámtól” – fejezte be levelét a magyar miniszterelnök.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.