Fürjes Balázs: Kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel!

Budapest állapota tarthatatlan, az államtitkár három javaslattal állt elő a főpolgármester számára.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 16. 14:00
null
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel, fogadjon el három javaslatot a dugók csökkentésére – olvasható Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-oldalán.

Mint írja, sok budapesti keresi meg azzal, hogy a helyzet tarthatatlan, a dugók megbénítják a várost. Okkal dühösek az emberek. Nem lehet tovább feszíteni a húrt, a közlekedők türelme elfogyott.

Az államtitkár szerint azonnali cselekvésre van szükség, ezért – a szakértőket és a budapestieket meghallgatva – néhány javaslattal állt elő és kéri a főpolgármestert, fontolja meg ezek azonnali bevezetését.

Először is az államtitkár arra kéri Karácsony Gergelyt, hogy kössön kompromisszumot a budapestiekkel: legalább a túl sok egy időben bevezetett útlezárás, korlátozás idejére, a gigadugók eltűntéig vonja vissza a sáv- és járdalezárásokat.

Legyen kész a kompromisszumra a város érdekében, és legalább átmenetileg, az őszi, téli és kora tavaszi hónapokra vonja vissza ezt a korlátozást, ideiglenesen szüntesse meg a forgalmat akadályozó, veszélyesen kialakított biciklisávokat.

Az államtitkár kéri és javasolja: azonnal állítsák vissza a Nagykörúton a villamosbarát jelzőlámpaprogramot, amely 350 000 villamossal utazó budapesti életét könnyítené meg. 

Fürjes Balázs harmadik kérése, hogy mivel a Népszínház utcából a körútra, jobbra a lámpánál kihajtókat gyakran blokkolja a körúti kocsisor, javítsák ki a jelzőlámpák programját, ahogy azt már Vitézy Dávid is kérte, hogy a Népszínház utcából legalább az első néhány autó egy zöldre ki tudjon kanyarodni és csökkenjen a torlódás.

„Tisztelettel kérem a főpolgármestert, ne csináljon ebből presztízskérdést, és a budapestiek érdekében fontolja meg a segítő szándékú javaslatokat! Budapestnek főállású főpolgármesterre van szüksége! Most legyen a budapestiek élete, munkája, nyugalma az első, legyen a dugóhelyzet megoldása a legfontosabb!” – jelentette ki az államtitkár. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.