Karácsony szerint az emberek majd megszokják a dugókat

A főpolgármester a dugókban ülőknek üzenve elmondta: „Szállj föl a villamosra, és ott vagy három perc alatt!"

Magyar Nemzet
2021. 09. 16. 16:12
Karácsony Gergely Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely volt VV Zsolti Egybuszban című beszélgetős műsorának vendége, ahol a volt valóságshow-szereplő többek között a miniszterelnöki ambícióiról, a budapesti dugókról és a nyelvvizsgabotrányáról is faggatta a főpolgármestert.

A fővárosban rendszeresen tapasztalható dugókkal kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott: Szerintem ez egy nagyvárosban életszerű, hogy így történik.” A kérdésre, miszerint történt-e egyeztetés szakemberekkel, mielőtt meghozta a közlekedéssel kapcsolatos döntéseit, a főpolgármester elmondta: „Én abban hiszek, hogy azt kell csinálnunk, ami a közösséget szolgálja.”

A dugók megelőzése kapcsán Karácsony azt javasolta: 

Szállj föl a villamosra, és ott vagy három perc…, tudom, hogy nem tud mindenki villamosozni… és ilyenkor nem a húsos(teherautós) szokott szólni, hanem mindenki más.

Továbbá a főpolgármester úgy fogalmazott: „A magyar nyelv úgy fogalmaz, hogy ülök a dugóban, de nem, a dugó az én vagyok, aki éppen autóval megyek, most mi is autózunk.” Karácsony egyébként biztos benne, hogy a város a dugókat és a kerékpársávokat pár év múlva megszokja, elfogadja.

Végül is eldöntöttem, hogy nekem ebbe bele kell állnom – válaszolta a főpolgármester arra a kérdésre, hogy korábbi kijelentéseivel ellentétben miért indul mégis az előválasztáson. Hozzátette: már a főpolgármesterség is egy akkora megtiszteltetés, hogy nem gondolom, hogy ennél feljebb kell törni, de nem rólam szól ez a történet.

Hát mit tudom én? Engem meghívtak az egyetemre tanítani, én leadtam a papírokat és kineveztek tanársegédnek, ha valaki hibázott, az biztos, hogy nem én voltam

– mondta Karácsony az egyetemi botrányáról, majd hozzátette: „Szerintem a fél tanszék nem taníthatott volna akkor.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.