időjárás 14°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Tállai András: A baloldal elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat

Magyar Nemzet
2021.09.21. 11:55 2021.09.21. 12:07
Tállai András: A baloldal elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat

– Ha ma egy család elmegy vásárolni, folyamatos árdrágulást tapasztal hónapról hónapra – állította napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó (MSZP). A szocialista képviselő szerint emellett „brutális benzin- és gázolajár-emelést” is tapasztalnak a magyar családok. – Ezzel szemben az elmúlt tizenkét évben egy fillért nem emelkedett a családi pótlék mértéke – jegyezte meg, majd azt hangoztatta: „egy karfiollevest többe kerül megfőzni, mint egy pörköltet.”

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese azonban elmondta: Magyarország az első harmadban helyezkedik el az országok közt a legalacsonyabb infláció tekintetében. – Az infláció nemcsak az Európai Unióban, hanem Törökországban és az Egyesült Államokban is jelen van – jelezte a miniszterhelyettes. Arról is beszélt, hogy a kormány magasabb nyugdíjat ad, így egyenlíti ki az infláció mértékét. 

– Önök ezzel szemben elvették a 13. havi nyugdíjat, és csökkentették a meglévő nyugdíjakat válság idején a baloldali kormányzás alatt

– emlékeztetett az államtitkár, majd megjegyezte: 

amikor a Fidesz javaslatot tett a 13. havi nyugdíj visszaépítésére, a baloldali képviselő megszavazta azt.

Vita az országgyűlésben

A kormány 2010 után átvállalta az önkormányzatok adósságállományát

A dosszié összes cikke