Tállai András: A baloldal elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat

A Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese elmondta: Magyarország az alacsony inflációval rendelkező országok között helyezkedik el.

Magyar Nemzet
2021. 09. 21. 11:55
null
Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha ma egy család elmegy vásárolni, folyamatos árdrágulást tapasztal hónapról hónapra – állította napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó (MSZP). A szocialista képviselő szerint emellett „brutális benzin- és gázolajár-emelést” is tapasztalnak a magyar családok. – Ezzel szemben az elmúlt tizenkét évben egy fillért nem emelkedett a családi pótlék mértéke – jegyezte meg, majd azt hangoztatta: „egy karfiollevest többe kerül megfőzni, mint egy pörköltet.”

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese azonban elmondta: Magyarország az első harmadban helyezkedik el az országok közt a legalacsonyabb infláció tekintetében. – Az infláció nemcsak az Európai Unióban, hanem Törökországban és az Egyesült Államokban is jelen van – jelezte a miniszterhelyettes. Arról is beszélt, hogy a kormány magasabb nyugdíjat ad, így egyenlíti ki az infláció mértékét. 

– Önök ezzel szemben elvették a 13. havi nyugdíjat, és csökkentették a meglévő nyugdíjakat válság idején a baloldali kormányzás alatt

– emlékeztetett az államtitkár, majd megjegyezte: 

amikor a Fidesz javaslatot tett a 13. havi nyugdíj visszaépítésére, a baloldali képviselő megszavazta azt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.