Márki-Zay szerint az előválasztás során ellenzéket váltottak

Az előválasztáson ellenzéket is váltottunk, leváltottuk azokat, akik üzleteltek a hatalommal – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztás eredményét értékelő vasárnap esti budapesti sajtóértekezletén.

Forrás: MTI2021. 10. 18. 8:15
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. oktber 8. Mrki-Zay Pter, Hdmezvsrhely polgrmestere, a Mindenki Magyarorszga Mozgalom alapt elnke (j) s Karcsony Gergely fpolgrmester sajttjkoztatt tart az Orszghz eltt 2021. oktber 8-n. Karcsony Gergely visszalp az ellenzki miniszterelnk-jelltsgrt folytatott versenybl. Az MSZP, a Prbeszd s az LMP ltal indtott politikus kzlte: arra kri tmogatit, hogy az elvlaszts msodik forduljban Mrki-Zay Pterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán

Az előválasztáson ellenzéket is váltottunk, leváltottuk azokat, akik üzleteltek a hatalommal – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztás eredményét értékelő vasárnap esti budapesti sajtóértekezletén.

A politikus új, tisztább Magyarország felépítésére tett ígéretet.

Ebben a helyzetben az ellenzéki egységet senki nem törheti meg, hiszen előválasztást követően egy sorskérdés marad Magyarország számára: Fidesz vagy nem Fidesz – közölte.

Szerinte a Fidesz intézkedései, a pártkatonák bebetonozása az intézmények élére azt jelzi, hogy a Fidesz már csomagol, készül a bukásra. A kijárat nem jobbra és nem balra van, csak felfelé – tette hozzá.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt - az előválasztás hivatalos eredményének közzététele előtt tartott sajtóértekezletén - köszönetet mondott minden aktivistának, minden szavazónak és a pártoknak az előválasztás lebonyolításáért.

Beszámolt arról, hogy Dobrev Klára, a DK jelöltje felhívta telefonon, gratulált a győzelméhez és további együttműködéséről biztosította. Ezzel kapcsolatban köszönetet mondott a DK szavazóinak is, akikkel együtt kívánnak küzdeni az Orbán-rendszer leváltásáért.

Hangsúlyozta, hogy az előválasztás során nem csupán egységet teremtettek, hanem ellenzéket is váltottak. Leváltották azokat akik üzleteltek a hatalommal. Mert csak olyan hadsereggel mehetünk háborúba, amelynek soraiban nincsenek árulók és akik valóban akarják a 2010 előtti és a 2010 utáni korrupció elszámoltatását egyaránt – hangsúlyozta.

Ennek az elszámoltatásnak a vezetője Hadházy Ákos lesz – tette hozzá.

Közlése szerint a választáson nem csak Orbán Viktort akarják leváltani, hanem egy új kultúrát kívánnak teremteni Magyarországon. Ebben az új kultúrában elfogadhatatlan lesz, hogy politikusok zsarolják egymást és gyűlöletkampányokat folytassanak egymás lejáratására.

Az új kultúrában magukhoz kell ölelni minden cigányt, zsidót, meleget, népiest és urbánust és még a fideszeseket is

– fogalmazott.

A továbbiakban arra kért mindenkit, hogy az elmúlt hetek lendületének ne legyen vége. Tudja – folytatta –, hogy lejárató kampányok indulnak ellene, olyan információt kapott, hogy máris 50 millió forintot tettek félre a lejáratására, illetve kapni fog a gyűlöletből a 106 ellenzéki jelölt is, hiszen Orbán Viktor szabadsága forog kockán.

Ebben a helyzetben az a dolguk, hogy eljuttassák az igazságot minden magyar település minden postaládájába.

Győzzétek meg az embereket, hogy nem a migránsok, nem a melegek, nem Gyurcsány, hanem a szabadság fog eljönni Magyarországon

– mondta.

Kijelentette: tudják, hogy a választás nem lesz szabad, mert az egyik csapatnak majd összekötözött lábbal kell fociznia, de még ilyen pályán is győzni fognak. Ennek eléréséhez meg kell akadályozni a választási csalást, amire garancia lehet 22 ezer ellenzéki aktivista részvétele a választási bizottságokban, illetve nyomravezetői díjat is fel fognak ajánlani a csalások megakadályozása érdekében.

Arra is ígéretet tett, hogy nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat, illetve olyan alkotmányt dolgoznak ki, amelyben fékek és ellensúlyok akadályozzák meg, hogy kisiklassák a demokráciát, mint Orbán Viktor.

Szerinte kétharmaddal fogják legyőzni a Fideszt.

Ma belépni a Fideszbe olyan, mint '89-ben a Munkásőrségbe

– mondta Márki-Zay Péter.

Orosz Anna, a Momentum ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón óriási sikernek nevezte, hogy az előválasztáson 850 ezren nyilvánították ki: Orbán Viktornak lejárt az ideje.

Az elmúlt 12 év apátiája után óriási eredményt értek el és a Fidesz pontosan tudja, hogy a napjai meg vannak számlálva

– fűzte hozzá. Úgy vélekedett, hogy a Momentum és Márki-Zay Péter szövetsége valódi garanciát jelent a változásra.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a szabadság és szeretet forradalmának nevezte az előválasztás sikerét. Szerinte ebben a forradalomban az ország minden polgára győzött. Egy embernek van oka rettegni a jövőtől, őt pedig úgy hívják, hogy Orbán Viktor - mondta.Ez a hazaszeretet forradalma és ezt a szeretet végig kell vinni áprilisig – vélte. A haza minden előtt – fejezte be beszédét Karácsony Gergely.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.