időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo
A miniszterelnök a közösségi médiában üzent

Orbán Viktor: Nemet mondunk a kötelező kvótára!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.10.20. 14:56 2021.10.20. 15:02
Orbán Viktor: Nemet mondunk a kötelező kvótára!

A migránsokat meg kell állítani!

– posztolta a közösségi oldalára Orbán Viktor ma délelőtt. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy továbbra is nemet mondunk a kötelező kvótára.

Orbán Viktor miniszterelnök posztja mostanában újra aktuális, mivel az elmúlt hónapokban drasztikusan megnőtt az ország déli határszakaszára nehezedő migrációs nyomás, amely egyaránt veszélyezteti hazánkat és az Európai Unió közösségét is. Erről számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a bécsi migrációs konferencián kedden, ahol a magyar határon tapasztaltakról és Magyarország álláspontjáról elmondta: 

gyorsan nő a migránsok száma a nyugat-balkáni útvonalon: idén eddig több mint 82 ezer ember próbált bejutni az Európai Unióba illegálisan ebből az irányból. 

A külügyminiszter azt is hangsúlyozta, hogy végképp el kell vetni a kötelező kvótarendszert, és a brüsszeli politikának, valamint egyes nyugat-európai politikusoknak is óvatosan kell bánniuk a nyilatkozatokkal, mert a migráció sújtotta térségekben a felelőtlen kijelentések könnyen értelmezhetők meghívásként. – Nem szabad hazájuk elhagyására bátorítani az embereket – tette hozzá.