Márki-Zay: A rezsicsökkentés azért működik, mert sötétben tartják az embereket

Csak addig lehet megnyerni ezzel a programmal a választásokat, amíg az embereket sötétben tartják és trágyával etetik – vélekedett a politikus.

Forrás: Facebook2021. 11. 26. 15:11
null
20211116 budapest marki zay peter az ellenzek kozos miniszterelnok jeloltje es kanasz nagy mate az lmp tarselnoke kozos nyilatkozatot irnak ala a klima vedelemrol havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák. Ezt gondolja a baloldal miniszterelnök-jelöltje azokról, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat, és ellenzik a migrációt

– írta új bejegyzésében Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára egy rövid videót osztott meg közösségi oldalán, amelyben Márki-Zay Péter ismét a rezsicsökkentést szidja. 

Szerinte a Fidesz politikájának ezen részével csak addig lehet megnyerni a választásokat, amíg az embereket sötétben tartják és trágyával etetik, mint a gombát. A rövid videórészletből kiderül az is, hogy 

ezt a hasonlatot Amerikában tanulta a baloldal miniszterelnök-jelöltje. 

– Ezek szerint a patkányozás és a lámpavasazás után még mindig tudnak súlyosabbat mondani.

Csak lefelé.

– zárta rövidre gondolatait a felvétel kapcsán Dömötör Csaba. 

Márki-Zay Péter kampányának visszatérő eleme a rezsicsökkentés támadása, mellyel kapcsolatban rendre új magyarázatokon keresztül próbálja bebizonyítani, hogy miért átverés. Legutóbb Gárdonyban 

egy fórumon arról beszélt, hogy népbutítás a rezsicsökkentés, és ostobaság így hívni Orbán Viktorék politikáját. 

A baloldali politikussal kapcsolatban korábban egyébként az is felmerült, hogy egy francia energiacég lobbistájaként dolgozhatott, ami részben megmagyarázná, miért áll ki a piaci árazás mellett.

A magyar miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában emlékeztetett mindenkit, hogy 

a rezsicsökkentést nyolc évvel ezelőtt kezdte el a kormány, hatósági árat szabtak meg, hogy kiszámíthatóak legyenek a lakhatási költségek Magyarországon. 

Orbán Viktor kiállt amellett, hogy a rendszer, amit 2013-ban létrehoztak, jól működik, nem kell rajta változtatni. 

Borítókép: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.