időjárás °C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Répássy Róbert: A devizahitelesek tovább élvezhetik a kormány támogatását

Magyar Nemzet
2021.12.13. 15:59 2021.12.13. 16:17
Répássy Róbert: A devizahitelesek tovább élvezhetik a kormány támogatását

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) elképesztőnek nevezte a kormány részéről azt, amit saját államtitkára feltételezhető korrupciós botránya kapcsán művel. Szerinte a termelési jelentési érvek és a két perc alatt megúszott válaszok tökéletesen mutatják, hogy mekkora a zavar a kormányoldalon. 

– Összejátszottak a végrehajtási rendszerrel, így Völner Pál volt államtitkár, Varga Judit igazságügyi miniszter és a végrehajtási rendszer egy maffiaszerűen működő szervezetként, intézményesített módon fosztott ki magyar embereket – tette hozzá.

Emellett Z. Kárpát úgy véli, hogy a kormány a járványügyi veszélyhelyzet alatt végig 33, illetve ötvenszázalékos letiltásokkal vegzált kisnyugdíjasokat és minimálbéreseket, a devizahiteleseket pedig nem segítette.

– A kormány bevezette a középárfolyam kötelező alkalmazását, maximálta az előtörlesztési díjak mértékét, létrehozta a forintosítást és a magáncsőd intézményét, valamint kilakoltatási moratóriumot és árfolyamgátat vezetett be, és a végtörlesztés lehetőségét is biztosította 

– válaszolta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, aki megalapozatlannak nevezte a képviselő vádjait, és felsorolta a kormánynak az adósok helyzetének javítására hozott intézkedéseit. 

– A nemzeti eszközkezelő segítségével 36 ezer család kerülhette el a kilakoltatást, a banki törlesztőrészletek pedig 25-30 százalékkal csökkentek

– húzta alá Répássy.

– A devizahitelesek tovább élvezhetik a kormány támogatását – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Borítókép: Répássy Róbert (Fotó: MTI/Kovács Tamás)