Répássy Róbert: A devizahitelesek tovább élvezhetik a kormány támogatását

Az államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Eszközkezelő segítségével 36 ezer család kerülhette el a kilakoltatást.

Magyar Nemzet
2021. 12. 13. 15:59
MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) elképesztőnek nevezte a kormány részéről azt, amit saját államtitkára feltételezhető korrupciós botránya kapcsán művel. Szerinte a termelési jelentési érvek és a két perc alatt megúszott válaszok tökéletesen mutatják, hogy mekkora a zavar a kormányoldalon. 

– Összejátszottak a végrehajtási rendszerrel, így Völner Pál volt államtitkár, Varga Judit igazságügyi miniszter és a végrehajtási rendszer egy maffiaszerűen működő szervezetként, intézményesített módon fosztott ki magyar embereket – tette hozzá.

Emellett Z. Kárpát úgy véli, hogy a kormány a járványügyi veszélyhelyzet alatt végig 33, illetve ötvenszázalékos letiltásokkal vegzált kisnyugdíjasokat és minimálbéreseket, a devizahiteleseket pedig nem segítette.

– A kormány bevezette a középárfolyam kötelező alkalmazását, maximálta az előtörlesztési díjak mértékét, létrehozta a forintosítást és a magáncsőd intézményét, valamint kilakoltatási moratóriumot és árfolyamgátat vezetett be, és a végtörlesztés lehetőségét is biztosította 

– válaszolta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, aki megalapozatlannak nevezte a képviselő vádjait, és felsorolta a kormánynak az adósok helyzetének javítására hozott intézkedéseit. 

– A nemzeti eszközkezelő segítségével 36 ezer család kerülhette el a kilakoltatást, a banki törlesztőrészletek pedig 25-30 százalékkal csökkentek

– húzta alá Répássy.

– A devizahitelesek tovább élvezhetik a kormány támogatását – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Borítókép: Répássy Róbert (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.