időjárás -3°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo
Ezerötszáz embercsempész ellen folyik eljárás

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Magyar Nemzet
2021.12.04. 20:05 2021.12.04. 20:12
Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

– Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást eddig Magyarországon az idén – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán. Bakondi György azt mondta: a határsértések jellemzően csoportosak és erőszakosak, és a téli időszak ellenére sem csökken az érkezők száma. Utóbbi szerinte az embercsempészek jelenlétére utal, akik téves – például a határok megnyitásáról szóló – információkkal biztatják az érkezőket, hogy útnak induljanak. 

– Emiatt Magyarország nem csökkentheti a határőrizet szilárdságát – hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar kormány a határok védelmében és a kibocsátó országok támogatásában látja a megoldást. 

Bakondi György beszélt arról is, hogy jelenleg három útvonalon támadják a migránsok az Európai Unió határait: az olasz–spanyol irányból, a balkáni útvonalon és a belarusz–lengyel, belarusz–litván határon. – Ilyen hármas nyomásra még nem volt példa – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. 

Borítókép: Bakondi György Ásotthalmon (Fotó: Mirkó István)