„Visszatetsző politikai tisztogatást hajt végre az MSZP és a DK”

Reagált a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNM) arra, hogy az MSZP és a DK nyomására bocsáthatták el az önkormányzati lap főszerkesztőjét.

Magyar Nemzet
2022. 05. 31. 11:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kicsinyes hatalomtechnikai eljárásnak tekinti és mélységesen elítéli a 9 magazin című ferencvárosi havilapnál rapid gyorsasággal lezajlott politikai tisztogatást a Magyar Nemzeti Médiaszövetség – írta az MNM lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, május 27-i dátummal azonnali hatállyal felbontotta Vágvölgyi B. András munkaszerződését az önkormányzat tulajdonában lévő Ferencvárosi Nonprofit Média Kft. vezetője, Hagymási Zoltán. A médiaszövetség ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz, 

Visszatetsző politikai tisztogatást hajt végre az MSZP és a DK.

Az MNM emlékeztet: sajtóértesülések szerint az ügyvezető ezt a kerületi DK-s és MSZP-s képviselők nyomására tette – s ezt a kerület polgármestere is megerősítette, összefüggést feltételezve a szerződésbontás híre és annak ténye között, hogy a helyi képviselő-testület a múlt héten nem fogadta el a médiacég 2022-es üzleti tervét.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség az egész sajtószakma nevében felszólalva elvárja a történtek tisztázását, s egyben felszólítja Torzsa Sándort, a MSZP–DK képviselőcsoport vezetőjét, hogy nyilatkozzon arról: valóban egy DK-s előválasztási jelöltről, Manhalter Dánielről közölt előnytelen fotó miatt indított-e hadjáratot a 9 magazin ellen.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség egyben felszólítja a Ferencvárosi Nonprofit Média Kft. vezetőjét, Hagymási Zoltánt, hogy erősítse meg vagy cáfolja: valóban az volt-e az azonnali hatályú szerződésbontás kiváltó oka, hogy egy havilap szerkesztőjeként Vágvölgyi B. András májusban nem jelent meg minden nap az irodában.

Az MNM kijelenti, hogy egyetértenek azzal, 

szakmailag nonszensz a kerületi MSZP–DK képviselőcsoport durva erőfitogtatása magyarázataként állítólagosan felhozott körülmény, ugyanis egy havilap esetében a szerkesztőnek szükségtelen minden reggel nyolctól az íróasztalát támasztania, ahogyan erre – szerintünk nagyon helyesen – a kerület polgármestere is utalt.

A médiaszövetség felhívja arra az MSZP és a DK politikusainak figyelmét, hogy a média egy külön szakma, amely a szellemi munkán, nem pedig a hivatali munkarend kicsinyesen számon kérhető betartásán alapul. Szeretnénk világossá tenni, hogy ez a szellemi munka pedig egy igazi újságíró minden percét tértől és időtől függetlenül kitölti – s nem csak a hivatali munkarend nyolc órájára korlátozódik.

Az MNM leszögezi, hogy az önkormányzati lap főszerkesztőjének eltávolítását – amíg ennek ellenkezőjéről egy hivatalos vizsgálat eredményei meg nem győzi őket – az MSZP-s és a DK helyi képviselőinek kicsinyes bosszújaként tartja számon. 

Azokat a »balos vezetőket« vélelmezve a sajtót ért durva helyi atrocitás mögött, akikre egy nemrég megjelent interjújában tett kritikus megjegyzéseket Vágvölgyi B. András. Jelezve, hogy a kerületi önkormányzat működését látva rá kellett jönnie arra, hogy az »emberiség sárkányfogvetemény«, s hogy ahhoz, »hogy szakadjanak a gátak és hömpölyögjön az árvíz, nem feltétlenül kell a Fidesz«

– írják.

Borítókép: Manhaltner Dávid (Fotó: YouTube/9Tv- Ferencváros Televíziója)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.