Jámbor András szerint az angol–magyar meccs gyerekszurkolói „tudattalan politikai cselekvők” lettek

Ugyanakkor az MSZP korábban gyermekeket ábrázoló óriásplakátokon buzdított a külhoni magyarok szavazati joga elleni voksolásra.

Magyar Nemzet
Forrás: PestiSrácok.hu2022. 06. 05. 13:15
Jámbor András
Budapest, 2021. június 5. Jámbor András, a tüntetés fõszervezõje, józsefvárosi-ferencvárosi ellenzéki országgyûlési képviselõjelölt beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament elõtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PestiSrácok.hu felhívta a figyelmet, hogy Jámbor András is kifejtette gondolatait a tegnapi angol–magyar meccs kapcsán. Mint írják, a Párbeszéd politikusának – ahogy a cikk fogalmaz, józsefvárosi Marx-reinkarnációnak – is sikerült túltolnia a biciklit.

Történt, hogy a válogatott mai csodálatos sikere előtt, a himnuszok alatt, szokása szerint letérdelt az angol csapat a rasszizmus ellen tiltakozva. Amit a stadionban valakik kifütyültek, lehurrogtak– idézi a PestiSrácok.hu cikke Jámbor Andrást. Ezzel kapcsolatban kiemelik, hogy a valóságban az angol sajtó is hangsúlyozta, hogy a magyarok az angol himnusz alatt megadták az elvárható tiszteletet. A himnuszt követő térdeplést ugyanakkor a magyar közönség könyörtelen fütyülése söpörte el, ami előtt az angol játékosok teljességgel értetlenül álltak. A cikk kiemelte a Párbeszéd politikusának további megjegyzését, miszerint: „Miközben minden valószínűség szerint nem csináltak semmit, de legalábbis 95 százalékuk nem csinált semmit. Aki pedig csinált, valószínűleg az se tudatosan.” Erre reagálva a portál úgy fogalmaz: Ha egy pillanatra visszatérünk a realitások talajára, akkor nem kell különösebb jártasság a fizika világában ahhoz, hogy rájöjjünk: a Puskás Aréna nem fog pár száz gyerek hangjától zengeni (több ezerétől viszont annál inkább). 

Hozzáteszik azt is: 

egyfelől bármelyik jóérzésű ember számára egyértelmű, hogy 14 év alatti gyermekek nem rasszista szurkolócsőcselék. Másfelől ami talán nem kellene, hogy megbántson vagy felhergeljen bennünket, azt talán nem kellene kéretlenül az arcunkba nyomni és miután elmondtuk, hogy számunkra nincs ennek a gesztusnak semmilyen relevanciája (lévén nem voltunk gyarmattartó nemzet) a szemünkre hányni, hogy mi vagyunk a rasszisták. Talán nem kellett volna és akkor talán harmincezer magyar gyermek nem mutatott volna fityiszt a saját elmebajukban vergődő, jóemberkedő nyugati haladároknak…

A PestiSrácok.hu úgy fogalmaz: politikai pártszövetségese, az MSZMP utódpártja, korábban óriásplakátokon buzdított a külhoni magyarok szavazati joga elleni voksolásra. 

Talán elfelejtette, de bizony ezeken Bangóné Borbély Ildikó volt látható, aki nem mellesleg az akkor még kiskorú gyermekeivel mosolygott. Jámbor elvtárs akkor miért nem bosszankodott?

– teszi fel a kérdést a PestiSrácok.hu

A portál megemlíti, hogy Jámbor András közli: bosszantja a politikai pedofília. Ezzel szemben a hírportál emlékeztetett, hogy a Párbeszéd politikusának pártszövetségese, az MSZMP utódpártja plakátjain a külhoni magyarok ellen kampányolt. Bangóné Borbély Ildikó férjével és gyerekeivel mosolygott ezeken lelkesen, amit „meggyőződésből és nem pénzért tett”. – És még büszke is volt rá – teszi hozzá a PestiSrácok.hu.

Borítókép: Jámbor András a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.