idezojelek

Térdre, Anglia!

A magyar nemzeti tizenegy diadalmas mérkőzése messze túlmutat önmagán.

Cikk kép: undefined

A magyar nemzeti tizenegy világszínvonalú játékkal, alázattal, fegyelmezetten, magyar szívvel futballozva 1-0-ra legyőzte a tavalyi Eb-ezüstérmes Anglia válogatottját. Ez normális esetben szenzációs sporthír volna, ám sátáni ihletettségű beteg világunkban ez a diadalmas mérkőzés messze túlmutat önmagán.

A meccset ugyanis a 2019-es Craiova–Kispest Európa Liga-selejtezőt kísérő brutális események (a román szurkolók fejbe dobták a játékvezetőt, aki hosszú percekig a gyepről sem bírt felkelni, ennek ellenére a meccset ahelyett, hogy az ide vonatkozó szabályok szerint 3-0-val a magyar együttesnek adták volna, lejátszatták úgy, hogy a helyi román karhatalmista parancsnok ellenkező esetre a vendégcsapat és a kispesti szurkolók testi épségének, akár életének veszélybe kerülését helyezte kilátásba) nyomán, az erkölcsileg megsemmisült, szánalmas UEFA fontoskodása miatt zárt kapuk mögött kellett megrendezni, mivel tavaly szeptemberben a magyar szurkolótábor gúnyos füttykoncerttel fejezte ki megvetését, a találkozó előtt letérdelő angol mezes játékosok iránt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a térdre ereszkedés George Floyd magasztalásának gesztusa. A várandós nőket a hasukhoz szorított fegyverrel előszeretettel kirabló, többszörös visszaeső amerikai bűnöző 2020-ban kábítószer hatása alatt ellenállt egy rendőri intézkedésnek a minnesotai Minneapolisban, ellenállása megtörésére egy rendőrtiszt szabályszerű bevett műfogással a nyakára térdelt, ám a drogokkal telenyomott és egyébként koronavírus-fertőzésben is szenvedő bűnöző meghalt. Mivel Floyd fekete bőrű volt, a sajnálatos eset nyomán világszerte fellángolt a fehérellenes rasszizmus, aminek hasznos idiótáiként számos ország klubcsapatai és válogatottjai is e szélsőséges, fajgyűlölő propaganda bűnöseivé lettek, a szánalmas UEFA és FIFA pedig – noha évtizedek óta üldözik a jobboldali véleménynyilvánításokat a stadionokban, azzal érvelve, hogy a politikának semmi keresnivalója a sporteseményeken  – nemhogy bárgyún tűri, de egyenesen helyesli az intézményesített etnobolsevista rasszizmus hirdetését.

Nos, Magyarország ebből nem kért tavaly ősszel, ennek nyomán valamelyik britanniai Soros-szócső ezzel a címmel számolt be az akkori szerencsétlen eredményről: Rasszisták–Anglia 0-4.

Ugorjuk is át gyorsan az ide kívánkozó, ámde nyomdafestéket nemigen tűrő elképzelt bekezdést, és érkezzünk meg a mai estébe!

Ma a szabályozás adta lehetőséggel élve mintegy 30 ezer 14 év alatti magyar gyermek szurkolt a Kispest legendájának nevét viselő Puskás Arénában a hadvezér által vezetett magyar válogatottnak, és ezek a lányok és srácok egészséges, büszke magyarként, nem utolsósorban fehér emberként becsületes füttykoncerttel fejezték ki megvetésüket a sátánista LMBTQXYZSTB-terrort szimbolizáló szivárványos karszalaggal súlyosbított provokáció iránt.

Ez szívmelengető. Mert gondolhatunk akármit a mindenféle betűkódokkal azonosított – vagy azonosítani vélt – nemzedékekről, tűnhet néha bármekkorának a kulturális kódok távolsága, a stadionban szurkoló magyar gyerekek a meccs előtt ösztönösen felmutatták a normalitást, a meccs után pedig büszkén-boldogan mutogatták szurkolói mezeiken a Szent Koronával ékített magyar címert.

Rögzítsük tehát mi is amúgy sajtószerűen: 2022. június 4-én, a szomorú emléknapon és a nemzeti összetartozás napján a felejthetetlen Monty Python-társulat Gyalog galopp című klasszikusát idézve: Normális Magyarország – „Hülye angolok, angol hülyék” 1-0.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.