Ujhelyi István: „Gatya állapotban van az ellenzék”

Deutsch Tamás szerint az unióból való kilépés kérdése mértékadó fideszes képviselő szájából nem hangzott el.

Magyar Nemzet
Forrás: HÍR TV2022. 08. 27. 19:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az unióból való kilépés kérdése mértékadó fideszes képviselő szájából nem hangzott el – emelte ki Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Tranziton a Hír TV tudósítása szerint. A vele vitázó Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője az Európai Unió jövőjéről szóló vitában példaként hozta Varga Mihály és Kövér László korábbi kijelentéseit, akik szerinte vitatták Magyarország helyét az unióban.

A Hír TV tudósítása kiemelte: Deutsch szerint fontos kérdés, hogy a 21. században, amikor Magyarország előrelépésén gondolkodnak, Magyarország és az Európai Unió viszonyáról hogyan gondolkodunk. Azzal folytatta: fontos, hogy azt az iskolát követjük-e, amelynek követője Ujhelyi István is, hogy merjünk kicsik lenni, miközben Deutsch szerint a magyar szuverenitás megtartása szempontjából szabad gondolkodni. Szerinte Ujhelyi kritikátlan Brüsszellel szemben. Az MSZP EP-képviselője azt válaszolta: kifejezetten azon az oldalon van, hogy Magyarország lépje túl a határait, ami nem ellentétes azzal, hogy ezt az Európai Unió berkein belül látja megvalósíthatónak.

Az eseményen Ujhelyi István a magyarországi balliberális összefogás pártjairól szólva kitért arra is, hogy szerinte

gatya állapotban van az ellenzék.

 Az MSZP-s európai parlamenti képviselő hozzátette: szeretné megérteni a jobboldalt, mert hárommillió ember szavazott a Fideszre. Arról ugyanakkor még nem döntött, indul-e a 2024-es EP-választáson.

Borítókép forrása: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.