időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Városháza-ügy: tart a nyomozás + videó

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum
2022.08.17. 14:23 2022.08.17. 15:52
Városháza-ügy: tart a nyomozás + videó

Néhány fővárosi ingatlan értékesítésénél felmerült annak a gyanúja, hogy a vállalkozók visszaoszthattak pénzeket, az üggyel kapcsolatban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes neve is felmerült egy kiszivárgott hangfelvételen. A Városháza-ügycsoport kapcsán összesen tizennégy feljelentés született.

– Nem létező ügyekről nem tudok tudni – Karácsony Gergely így reagált először a sajtónak, amikor kirobban a Városháza feltételezett eladása körüli botrány. Az ügy még 2021 november elején került a figyelem középpontjába. A Városháza eladásának kísérletéről szóló leleplező hanganyagok és dokumentumok mellett több, korábban nyélbe ütött fővárosi ingatlanügylet is szerepelt. A hangfelvételek alapján pedig jutalékos rendszerben történhetett néhány fővárosi ingatlan értékesítése. A fővárosi tulajdonban lévő, 7400 négyzetméteres Nagytétényi úti ingatlan eladása is ennek az ügynek köszönhetően került a figyelem középpontjába.

Budai Gyula még novemberben jelezte, hogy feljelentést tesz az ingatlan értékesítésének gyanús körülményei miatt befolyással üzérkedés bűncselekménye miatt a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

 

A Városháza-ügy egy több szálon futó, nagyon bonyolult történet, az eljáró hatóságok gyorsíthatnák ebben az ügyben a nyomozást

 

– mondta a feljelentést tevő fideszes országgyűlési képviselő a Mediaworks–Hírcentrum megkeresésére. Budai Gyula, akit tanúként is meghallgattak az ügyben, arról is beszélt, hogy minden konkrét bizonyítékot átadott a hatóságoknak.

Borítókép: Budapest Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában (Fotó: MTVA/Róka László)


 

VÁROSHÁZA-GATE

„Megállítja a BKV-t, nem fog sz…rozni”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.