Fontosak a család és a házasság értékei

A magyar és a román püspökök Nagyváradon tartott közös tanácskozást.

Magyar Nemzet
2022. 09. 27. 14:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A romániai és a magyarországi püspöki konferenciák állandó tanácsai Nagyváradon, a helyi latin megyéspüspök vendégeként tartottak együttes ülést szeptember 26. és 27. között.

A tanácskozás napirendjei között szerepelt a Ferenc pápa által kezdeményezett szinódusi út a világegyházban, a Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a háborús menekülteknek nyújtott segítségnyújtás, a fiatalok és a nevelés, a papképzés, a romapasztoráció és a kulturális javak kérdései.

A magyar és román püspökök megerősítették a család és a házasság értékeinek fontosságát, amely Jézus Krisztus tanítása szerint egy férfi és egy nő természet szerinti szeretetszövetsége.

Utaltak a II. vatikáni zsinatra is, ahol kimondták: „A személy, valamint az emberi és a keresztény közösség jóléte szorosan összefügg a házastársi és a családi közösség kedvező helyzetével”. Hangsúlyozták: mindnyájunknak a házasság és a család érdekében kell tevékenykednünk.

A találkozó résztvevői együtt imádkoztak a helyi közösséggel is, a püspökök pedig egyetértenek abban, hogy a jövőben is rendszeresen fognak tanácskozni. Emellett arra kértek mindenkit, hogy fohászkodjanak Istenhez a békéért Európában és a világban, kérve a boldogságos Szűz Mária, a béke királynője közbenjárását.

Borítókép: közösen imádkoztak Nagyváradon a magyar és a román püspökök (Fotó: Katolikus.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.