Kálomista: Micimackót medvékről mintázták, Endrét közvélemény-kutatókról + podcast

Szeptember 1-jén kezdődött az a személyiségi jogi per, amelyet Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője indított a Megafilm Kft. ellen az Elkxrtuk című film miatt. Kálomista Gábor a Megafilm tulajdonos-producere kifejezetten örül neki, hogy a film ismét a figyelem középpontjába került.

Munkatársunktól
2022. 09. 08. 17:04
null
Fotó: Fazekas Mate Kaba, Kert u.9 Forrás: MW
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Hann Endre azt kifogásolja, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni időszakot feldolgozó filmben szereplő, Endre nevű karaktert szerinte róla mintázták.

Kálomista Gábor a podcast műsorunkban azonban azt az álláspontját fejtette ki, hogy egy valós eseményekre épülő fikciós filmről van szó, ami megtörtént eseményen alapul. Véleménye szerint ahogyan Micimackót vélhetően medvékről mintázták, úgy a filmbéli Endre karaktere is egy közvélemény-kutató archetípust jelenít meg.

Kálomista szerint aggasztó, hogy egy fikciós filmet a bíróságon kell megvédeni, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy csupán a filmkészítői énje tiltakozik a per ellen, mint magánember, nem emel szót, hiszen nincsen takargatnivalója.

A producer szerint, ha elmarasztaló ítélet születik, akkor innentől kezdve bármelyik játékfilmben, bárki magára ismerhet.

Viszont annak kifejezetten örül, hogy az Elkxrtuk ismét a figyelem középpontjába került, ezért magáról a bírósági eljárásról dokumentumfilmet is forgat.

A tárgyalás október 11-én folytatódik, Kálomista szerint nem lenne meglepő, ha ítélet is születne.

Borítókép: Kálomista Gábor, a Megafilm producere (Fotó: Fazekas Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.