Több mint ezer határsértővel szemben kellett intézkedni egy nap leforgása alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 12-én összesen 872 határsértőt tartóztattak fel és 164 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 13. 6:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 138 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Kunbaja, Lajosmizse, Petőfiszállás, Hercegszántó, Vaskút, Kiskunmajsa, Balotaszállás és Kelebia területén – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 41 esetben, összesen 552 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kistelek, Makó, Bordány, Csengele, Klárafalva, Öttömös, Kistelek, Deszk, Röszke, Ruzsa, Mórahalom és Ásotthalom területén.

Budapesten 13 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Inárcs, Vác és Hévízgyörk területén a rendőrök összesen 31 illegális migránst fogtak el.

Fejér megyében, Dunavecsén öt határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tatabánya területén hatvan határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győr, Sopronhorpács, Szilsárkány, Hegyeshalom területén összesen 52 határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében, Rétság területén a rendőrök 21 illegális migránst fogtak el.

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, líbiai, jemeni, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt nap során három esetben Bács-Kiskun, és öt esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 164 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt nap folyamán tiltott határátlépés miatt hat embert fogtak el, 13 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök 2022. szeptember 11-én 21 óra 40 perkor Kelebia területén, lakott területen kívül ellenőriztek egy német rendszámmal ellátott furgont, aminek vezetője kiugrott a kocsiból és elfutott. Az iráni férfit kevéssel éjfél után a járőröknek sikerült elfogni. A gépkocsiban 11, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály szegedi osztályának jelzése alapján a rendőrök az M1-es autópályán, a Harkályos pihenőben állítottak meg egy osztrák buszt 2022. szeptember 12-én éjfél után. A járműben a sofőrön kívül hatvan, magát török, afgán, indiai állampolgárnak valló személy utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály szegedi osztályának jelzése alapján a járőrök 2022. szeptember 12-én éjjel egy óra után Dunavecsén ellenőriztek egy georgiai állampolgárságú férfit, egy lengyel személygépkocsi vezetőjét. A jármű rakteréből öt, magát szír állampolgárnak valló férfi sikertelenül megpróbált elmenekülni.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 12-én hajnali fél hatkor ellenőriztek egy ponyvás kisteherautót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály szegedi osztályának jelzése alapján Rétságon. A rendőrök a rakteret átvizsgálva az áruk között 27 embert találtak. A külföldiek magukat indiai, bangladesi és pakisztáni állampolgároknak vallották.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály debreceni osztályának jelzése alapján a rendőrök intézkedtek Kiskunmajsán 2022. szeptember 12-én 17 óra után egy magyar tehergépkocsi magyar vezetője ellen.  A gépkocsiban 16, magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A járőrök Sopronhorpácson szeptember 12-én kora este ellenőrzés alá vontak egy magyar gépkocsit, amit egy 26 éves baktalórántházi lakos vezetett. A gépkocsiban 26 szír állampolgár tartózkodott, akiknek nem voltak okmányaik.

Ásotthalom mellett, szeptember 12-én este tíz óra után a rendőrök ellenőriztek egy német–szír állampolgár által vezetett német személygépkocsit, amelynek utasterében hét szír állampolgárságú személy utazott okmányok nélkül.

Mórahalom mellett, az 55-ös főúton szeptember 12-én 23 óra 30 perckor a járőrök megállítottak egy román kisbuszt, amit egy román állampolgár vezetett. A gépkocsiban tizenegy török állampolgár utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzésére, Szilsárkány külterületén, az M86-os autóúton, szeptember 12-én éjfél előtt a járőrök ellenőriztek egy német személygépkocsit és vezetőjét, egy 28 éves szerb–horvát kettős állampolgárt, mivel illegálisan akarta Ausztriába juttatni a járműben utazó hét afgán felnőtt férfit.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt eljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.