Több száz migránssal szemben intézkedtek rendőreink

A feltartóztatott migránsok jellemzően közel-keleti országok állampolgárnak vallották magukat.

Forrás: Police.hu2022. 09. 12. 6:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 11-én összesen 559 határsértőt tartóztattak fel és 325 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel az M5-ös autópálya 67. kilométerszakaszán, Bátmonostor, Dunafalva, Hercegszántó-Budzsák, Bácsszentgyörgy, Kelebia, Katymár és Bácsbokod területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 425 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Balástya, Mórahalom, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, Röszke, Klárafalva, Deszk és Kübekháza területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Lébény területén 22; Pest megyében, Inárcs külterületén két esetben összesen 36; Somogy megyében, Balatonkeresztúron négy; Budapesten kilenc esetben összesen 21 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok szír, pakisztáni, afgán, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, török és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során a rendőrök Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében 13 esetben összesen 325 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Magyarország területén az elmúlt nap során embercsempészés miatt négy esetben indult büntetőeljárás.

 

A rendőrök 2022. szeptember 11-én éjfél után Kisbéren intézkedtek egy lengyel tehergépkocsi vezetőjével, egy 41 éves orosz és a mellette ülő 40 éves ukrán férfival szemben. Rajtuk kívül a jármű rakterében többen is voltak, akik  az ukrán férfi felszólítására elmenekültek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának jelzése alapján az egyenruhások 2022. szeptember 11-én éjfél után az M5-ös autópályán, Inárcson megállítottak egy osztrák tehergépkocsit. Egy 24 éves bolgár férfi volt a sofőr, rajta kívül a járműben 27, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak.  

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2022. szeptember 11-én 9 óra körül Lébényen intézkedtek egy német és egy olasz személygépkocsi sofőrjével szemben. A sofőrökön kívül mindkét autóban 11, magát szír állampolgárnak valló ember utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály szegedi osztálya jelzése alapján a rendőrök 2022. szeptember 11-én, 22 óra után az M5-ös autópályánál, Inárcson állítottak meg egy szerb személygépkocsit, amit egy 32 éves szerb férfi vezetett. Rajta kívül a gépkocsiban 9 külföldit találtak – négyen indiai, öten egyiptomi állampolgárnak vallották magukat.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt eljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.