Továbbra sem csökken a hazánk határait ostromló migránsok száma

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. október 10-én összesen 616 határsértőt tartóztattak fel és 970 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

2022. 10. 11. 6:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 21 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel Szabadszállás, Kiskunmajsa, Kiskunfélegyháza, Bácsbokod, Kecskemét, Csólyospálos, Nagybaracska, Dávod, Hóduna, Bátmonsotor, Hercegszántó, Balotaszállás és Csikéria területén – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 352 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ferencszállás, Klárafalva, Ruzsa, Szatymaz, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom területén.

Budapesten 21 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Nagykőrösön és Cegléden 14, Baranya megyében, Újmohácsnál két, Komárom-Esztergom megyében Komárom területén négy, Győr-Moson-Sopron megyében Rajka, Sopron, Mosonmagyaróvár és Győr területén pedig 74 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Heves, Zala és Veszprém megyében, Kerekharaszti, Letenye, Nagykanizsa, Devecser területén 19 illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során mindössze egy esetben Bács-Kiskun megyében, és 36 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 970 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt nap során tiltott határátlépés miatt öt embert fogtak el, két esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 10-én az 5203-as számú út 38-as kilométerénél megállítottak egy francia rendszámú furgont, amelyet egy 34 éves szír férfi vezetett. A jármű rakterében az intézkedő rendőrök 35 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Csanádpalota autópálya határátkelőhelynél október 10-én egy török jármű rakterében, amit egy török állampolgár vezetett, tíz bangladesi, nepáli, egy szír és egy türkmenisztáni állampolgárt találtak. Az ellenőrzés során feltűnt, hogy a ponyvabiztosító zsinórt elvágták. Egy lengyel autóban pedig, amit egy bolgár állampolgár vezetett, hat pakisztáni és afgán állampolgár tartózkodott.

A Komáromi Monostori hídon október 10-én nem sokkal dél után egy szlovák–magyar közös járőrpár igazoltatott egy budapesti lakos által vezetett taxit. A járműben hátul két férfi tartózkodott, akiknek nem voltak irataik.

Balotaszállás területén, lakott területen kívül, október 10-én este kilenc óra után a rendőrök ellenőriztek egy 34 éves román állampolgárt és az általa vezetett francia kisteherautót. A járműben hét indiai állampolgár tartózkodott.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt eljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.