Nyitrai Zsolt: Megvédjük az országot!

A polgárőröket most arra kéri a kormány, hogy az év végéig a rendőrséggel közösen vegyenek részt a határ védelmében.

Magyar Nemzet
2022. 09. 11. 10:50
null
Röszke 20210901 A határvédelmi polgárőrök nélkül szinte lehetetlen dolguk lenne a műszaki határzárat felügyelő határrendészeknek és katonáknak. A polgárőrök úgy ismerik a terepet, mint más a tenyerét. Nélkülük az idevezényelt egyenruhások lépni sem tudnának. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint 11 ezer határőr vett részt a határ védelmében az elmúlt öt hónapban. Most azt kérjük a polgárőröktől, hogy folytassák ezt a határvédelmi szolgálatot az év végéig, és ehhez újra biztosítjuk számukra a költségeik megtérítését – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Szövetségben a polgárőrökkel az ország biztonságért című kisfilmben.

Nyitrai Zsolt a Facebookon közzétett videóban elmondta, hogy „a több mint 65 ezer polgárőrre mindig számíthatunk, ha baj van, ha meg kell őrizni a településeink közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az országunk határait”. Emlékeztetett: februárban Magyarország kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében. Ehhez a munkához költségtérítést biztosítottak a szolgálatot teljesítő polgárőröknek – fejtette ki. 

Ez egy komoly és felelősségteljes feladat, köszönjük a polgárőröknek, hogy a határvédelemben is segítik a rendőrök munkáját. Hamarosan a határvadászokkal együtt tehetik majd ezt. Megvédjük az országot! 

– jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A polgárőrség egyedüli civil szervezetként vesz részt a határvédelemben, az illegális migráció elleni küzdelemben, ami önmagában is jelentős, nagyon fontos hazafias cselekedet – erről már Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke beszélt a videóban. 

A kormány felkérése alapján az első félévben egy fokozott határvédelmi szolgálatot látott el a polgárőrség, ennek eredményei lenyűgözőek, különös tekintettel arra, hogy 11 ezer polgárőr vett részt a szolgálatellátásban, 110 ezer szolgálai órát teljesítettek és több mint tízezer elfogásban működtek közre

 – emelte ki. Hozzátette: húsz esetben embercsempészekről adtak jelentést a hatóságoknak. 

Szeptember 22-től folytatjuk ezt a fokozott határvédelmi szolgálatot a kormány felkérések megdelelően, az érintett polgárőrvezetők egyhangúan csatlakoztak a fokozott szolgálat meghosszabbításához és nagyon remélem, hogy sikeresek leszünk az elkövetkezendő hónapokban is – mondta Túrós András.

Borítókép: Polgárőrség (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.