időjárás 3°C Miklós 2022. december 6.
logo

Nyitrai Zsolt: Megvédjük az országot!

Magyar Nemzet
2022.09.11. 10:50 2022.09.11. 14:22
Nyitrai Zsolt: Megvédjük az országot!

– Több mint 11 ezer határőr vett részt a határ védelmében az elmúlt öt hónapban. Most azt kérjük a polgárőröktől, hogy folytassák ezt a határvédelmi szolgálatot az év végéig, és ehhez újra biztosítjuk számukra a költségeik megtérítését – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Szövetségben a polgárőrökkel az ország biztonságért című kisfilmben.

Nyitrai Zsolt a Facebookon közzétett videóban elmondta, hogy „a több mint 65 ezer polgárőrre mindig számíthatunk, ha baj van, ha meg kell őrizni a településeink közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az országunk határait”. Emlékeztetett: februárban Magyarország kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében. Ehhez a munkához költségtérítést biztosítottak a szolgálatot teljesítő polgárőröknek – fejtette ki. 

Ez egy komoly és felelősségteljes feladat, köszönjük a polgárőröknek, hogy a határvédelemben is segítik a rendőrök munkáját. Hamarosan a határvadászokkal együtt tehetik majd ezt. Megvédjük az országot! 

– jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A polgárőrség egyedüli civil szervezetként vesz részt a határvédelemben, az illegális migráció elleni küzdelemben, ami önmagában is jelentős, nagyon fontos hazafias cselekedet – erről már Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke beszélt a videóban. 

A kormány felkérése alapján az első félévben egy fokozott határvédelmi szolgálatot látott el a polgárőrség, ennek eredményei lenyűgözőek, különös tekintettel arra, hogy 11 ezer polgárőr vett részt a szolgálatellátásban, 110 ezer szolgálai órát teljesítettek és több mint tízezer elfogásban működtek közre

 – emelte ki. Hozzátette: húsz esetben embercsempészekről adtak jelentést a hatóságoknak. 

Szeptember 22-től folytatjuk ezt a fokozott határvédelmi szolgálatot a kormány felkérések megdelelően, az érintett polgárőrvezetők egyhangúan csatlakoztak a fokozott szolgálat meghosszabbításához és nagyon remélem, hogy sikeresek leszünk az elkövetkezendő hónapokban is – mondta Túrós András.

Borítókép: Polgárőrség (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.