Legalizálták a gyanús intézkedéseket a baloldali vezetésű Érden

A Pest megyei városban intézmények sorát zárják be, a Fidesz–KDNP javaslatait lesöpörték az asztalról.

2022. 11. 24. 18:57
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utólagos döntéssel a mai ülésen legalizálta a közgyűlés azokat az intézkedéseket, amelyeket mi előzetesen kritizáltunk, és amelyekkel kapcsolatban a jogszabálysértés gyanúját is felvetettük

– erről beszélt csütörtökön délután a Magyar Nemzet megkeresésére a Fidesz–KDNP érdi frakcióvezetője. T. Mészáros András elmondta: a közgyűlés megkerülésével változtattak az Érdi Újság terjedelmén, ami a korábbihoz képest fele terjedelemben jelenik meg egy ideje. A szerződést pedig utólag módosították. – Ennek kapcsán a jogvégzett Csőzik László polgármester kifejtette, hogy nem érdekli a szerződés, nem érdekli a jogszerűség, ha közpénzt lehet megtakarítani. Erre azt mondtam, hogy még több közpénzt lehetne megtakarítani, ha megszüntetnék a propagandatevékenységet folytató lap működését, ez további kétszázmillió forintot jelenthetne. Ezt a javaslatot azonban nem támogatták – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Bezárták viszont Érden a művelődési házat, amit a Fidesz–KDNP megpróbált megakadályozni, de a baloldali többség megszavazta az előterjesztést.

– Ennél az intézkedésnél rátolták a felelősséget az intézmény vezetőjére, akit meg is dicsértek, hogy takarékossági szempontból milyen felelősségteljes döntést hozott, amikor testületi jóváhagyás nélkül bezárta a művelődési házat. Most azt tervezik, hogy az intézmény egyes funkcióinak máshol adnak helyet – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető.

T. Mészáros András összességében a csütörtökön megtárgyalt és elfogadott költségcsökkentési terv kapcsán kiemelte: szinte mindent felfüggesztettek vagy szüneteltetnek, emiatt egy sor szolgáltatás minősége romolhat.

Az Érd Arénát is csak azért hagyják nyitva, mert az államtól kaptak 42 millió forint működési támogatást, és így nem zárhatják be. Közben a városfejlesztési kft.-t kiüresítették, egy ingatlankezelő vállalatot viszont létre kívánnak hozni, ez működtetne tovább több intézményt, így az Érd Arénát is. A cél az lenne, hogy a sportlétesítményeket átadják majd állami fenntartásba, azt tagadják, hogy magáncégekkel működnének együtt

– fogalmazott T. Mészáros András.

A kormánypárti politikus kitért arra, hogy a jobboldal javaslatát lesöpörték az asztalról. Ez abból indult ki, hogy a város iparűzési adóbevétele hatszázmillió forinttal lett több a vártnál, az államtól pedig több mint hétszázmillió forintot kap Érd a kieső iparűzésiadó-bevételek kompenzációjára.

Emellett azt is elképzelhetőnek tartották, hogy a város 16 milliárd forintos költségvetésénél öt-hat százalékot minden területen megtakaríthatnának, így a létrehozni javasolt érdi energialap teljes összege elérhetné a 2,5 milliárd forintot. A jobboldal javaslatát azonban a baloldal nem támogatta.

– A felperzselt föld taktikájával élnek, hogy továbbra is a kormányra hárítsák Érd működtetésének felelősségét – emelte ki a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető.

Borítókép: T. Mészáros András Fidesz–KDNP-s frakcióvezető felháborítónak tartja a baloldal lépését (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.