időjárás 16°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

„A 444 és a 24.hu a végtelenségig küszködik” – Tarlós lerántotta a leplet a fővárosi ügyekről + videó

Munkatársunktól
2023.05.29. 14:49 2023.05.29. 14:54
„A 444 és a 24.hu a végtelenségig küszködik” – Tarlós lerántotta a leplet a fővárosi ügyekről + videó

Budapest korábbi főpolgármestere tisztázta a kérdést, hogy milyen anyagi helyzetben adták át Karácsony Gergelyéknek a fővárost.

160 milliárdnyi azonnal mobilizálható értékpapírt, illetve 40 milliárdnyi készpénzt, vagyis összesen 200 milliárd forintot hagyott Tarlós István távozásakor az előző városvezetés Karácsony Gergelyékre 2019-ben – mondta el a korábbi főpolgármester, aki hozzátette: ehhez hozzá kell számítani azt a további 7 milliárd forintot, amelyek az önkormányzati intézmények megtakarításait jelentik.

– Furcsa a mai világban, hogy összevissza beszélnek, írnak, csúsztatnak, pedig csak elő kellene venni a papírokat, a 2019-es év végi adatokat (…) további komoly csúsztatás az, ahogy a szolidaritási adóról beszélnek (…) 

a 444 és a 24.hu a végtelenségig küszködik, és amikor már minden iskolás gyerek, sőt az óvodások is tudják, hogy mi lehet az igazság, ők azért még egyszer-kétszer leírják, hogy mi a hülyeség – fogalmazott Tarlós István a Hír TV Bayer Show című műsorában.

Tarlós reagált Karácsony legújabb ötletére, szerinte értelmezhetetlen dolog kétmillió embernek lakógyűlést tartani.

Ráadásul a városvezetés arra akar felhatalmazást kapni kiskorúak bevonásával, hogy megszegje azt a megállapodást, amit saját maga kötött – szögezte le Tarlós István.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a budapesti Madame Tussauds-kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án (Forrás: MTI/Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.