Karácsony mosná kezeit a Lánchíd elhibázott felújítása miatt

A főpolgármester a budapestiekre hárítaná a felelősséget.

2023. 05. 03. 10:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lánchíd hamarosan teljesen elkészül, de még egyetlen forintot sem kaptunk a kormány által megígért hatmilliárdból − sajnálkozott a Facebook-oldalán a főpolgármester. Karácsony Gergely a közösségi médiafelületén, videóüzenetében jelentette be, hogy „budapesti lakógyűlésen” kéri ki a kormány ígéretének betartatásáról, a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról és a megújult, megszépült Lánchíd forgalmi rendjéről  a fővárosiak véleményét.

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely. Fotó: Havran Zoltán

Szerinte hiába szentesítette aláírásával a kormány főminisztere a megállapodást, a támogatásból mégis zsarolás lett. 

„Szó sem lehet azonban róla, hogy a Lánchíd forgalmi rendjéről való döntést rájuk bízzuk, és az sem helyénvaló, ha ezt a döntést én hozom meg főpolgármesterként. Ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa”

− fogalmazott a főpolgármester.

A Lánchídon a jelenleg érvényben lévő forgalmi rend fenntartását javasolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is – közölte a társaság vezérigazgatója kedden egy sajtótájékoztatón.

Mint arról korábban írtunk, folyamatos csúsztatások voltak a Lánchíd rekonstrukciója körül. Pár hónapja hosszabb posztban büszkélkedett a közösségi oldalán Karácsony Gergely a Lánchíd felújításáról, azt azonban már nem említette meg, hogy az előző városvezetés által megálmodott rekonstrukció több pénzből, csökkentett műszaki tartalommal és jelentős késéssel kezdődött meg. 

A legutóbbi Fővárosi Közgyűlésben Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a napirend előtti felszólalásában lejátszotta a főpolgármester korábbi szavait, a költségvetésről szóló vitában pedig a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának Karácsony Gergely által aláírt határozatából idézett, amely arról szól, hogy a lehető leghamarabb újra meg kell nyitni a Lánchidat az autóforgalom előtt. A fővárosi Fidesz szerint

Karácsony a lezárás fenntartásával saját maga szegi meg a megállapodást, emiatt esik el a főváros hatmilliárd forint állami támogatástól.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.