Baleset az M3-ason, forgalomkorlátozást és lezárást is el kellett rendelni a viharok miatt

Helyzetjelentés az utakról szombaton reggel.

Magyar Nemzet
2023. 06. 10. 8:20
null
Ecseg, 2023. június 9. A drónnal készült felvételen a Szuha-patak áradása miatt elárasztott utcák Ecsegen 2023. június 9-én. MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, a mezőszemerei pihenőnél. A balesetnél a füzesabonyi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az érintett sztrádaszakaszon forgalomkorlátozásra hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem. A 122-es kilométernél csak a leállósávon halad a forgalom.

A  35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen egy csatorna fedlapja és körülötte a burkolat megsüllyedt, beszakadt. A 75-ös kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakon terelik el.

Nógrád vármegyében az erős esőzések okozta vízátfolyások, illetve megáradt patakok miatt több úton forgalomkorlátozást vezettek be. A Pásztót Szurdokpüspökivel összekötő 2407-es úton az 1-es és a 4-es kilométer között, Szarvasgede településen a Szuha-patak és az Aranyos-patak is kiöntött, ezért a településen átvezető útszakaszt lezárták.

A 27-es főúton, Sajószentpéter térségében csőtörés miatt az 1-es kilométernél félpályán halad a forgalom – figyelmeztetett az Útinform.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán a főváros irányába Biatorbágy térségében, a 16-os és a 14-es kilométer között munkavégzés miatt a külső sávot lezárták.

Az M3-as autópályán a káli szakaszon, a 90-es és a 101-es kilométer között még tart a burkolatfelújítás. A hétvégére, már szombattól ismét megváltozott a forgalmi rend. A Vásárosnamény felé vezető oldalon a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldalon halad a forgalom. A főváros irányába a külső és a leállósáv járható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

 

Vasárnap délig csak telefonon érhető el az Útinform

Karbantartási munkák miatt várhatóan szombat déltől vasárnap délig az Útinform egyes térképes információi, valamint hanganyagai nem frissülnek a weboldalon, de a szöveges hírek továbbra is változatlan formában elérhetők.

A telefonközpont is érintett a leállásban, így ez idő alatt – megnövekedett várakozási idővel – telefonon keresztül csak személyesen tudnak válaszolni a bejövő érdeklődésekre. Tájékozódáshoz inkább a weboldal információit ajánlják.

Borítókép: A Szuha-patak áradása miatt elárasztott Ecseg (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.