Forgalomkorlátozás lesz az M7-esen és az M1-esen szombaton

Szombaton déltől informatikai karbantartás miatt nem lesznek elérhetők a Magyar Közút felületei, ebben az időszakban az Útinform munkatársai telefonon tudnak tájékoztatást adni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Útinform, Magyar Közút2023. 06. 08. 12:03
null
Budaörs, 2015. július 8. Torlódás az M1-es és az M7-es autópálya fõvárosból kivezetõ közös szakaszán a 7-es kilométernél, Budaörs közelében, ahol egy személyautó hátulról belerohant az elõtte haladó kisbuszba 2015. július 8-án. A balesetben senki sem sérült meg, a kigyulladt kisbusz lángjait a törökbálinti tûzoltók oltották el. A karambol helyszínétõl nem messze három személyautó ütközött össze, amelynek következtében egy ember súlyosan, öten könnyebben megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest felé csak egy sávon, sebességkorlátozás mellett haladhat a forgalom hézagkiöntési munkálatok miatt az M7-es és az M1-es autópályán. A forgalomkorlátozásra előjelző és változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét.

A burkolatjavítási munkálatokat a sztrádák 12-es kilométerénél, az M0-s és az M1-es és az M7-es közös szakasza közötti részen végzik 

– tájékoztatta az MTI-t a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közlekedőknek a hosszabb menetidő miatt a Magyar Közút azt javasolja, hogy az Útinform szolgálatánál és weboldalán előzetesen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, illetve az útvonal megtervezéséhez használjon navigációs, közösségi autós alkalmazást.

 

Útinform csak telefonon

A Magyar Közút átfogó informatikai karbantartást hajt végre, ezért átmenetileg nem lesznek elérhetők a társaság online szolgáltatásai szombaton déli tizenkét órától várhatóan vasárnap déli tizenkét óráig. A karbantartás ideje alatt szünetel többek között az Útinform weboldalon a korlátozások, a balesetek térképi megjelenítése, a kameraképek és a társaság weboldala is. Aktuális forgalmi információkról a közlekedők az Útinform diszpécsereinél és a vármegyei diszpécsereknél telefonon tudnak tájékozódni.

A frissítés miatt átmenetileg szünetelni fog a társaság valamennyi publikus oldala, így többek között a Magyar Közút oldalán keresztül elérhető e-ügyfélszolgálati felület, amelyen útvonalengedélyek kérhetők, és a társaság Úttörténeti Múzeumának weboldala is. 

A közútkezelő munkatársai ezalatt e-maileket sem tudnak fogadni, azokat csak a rendszerek újraindítása után érik majd el. 

Aktuális forgalmi információkkal kapcsolatban ugyanakkor ebben az időszakban is elérhetők lesznek az Útinform diszpécserei telefonon a +36-1-336-2400 telefonszámon és a vármegyei diszpécserszolgálatok is, melyek telefonos elérhetőségei a társaság weboldalán érhetők el.

Június 13., kedd éjszakától 14., szerda reggelig újabb karbantartási munkák miatt a társaság gyorsforgalmi utak felett található változtatható jelzésképű táblái állnak le átmenetileg, nemcsak a Magyar Közút, hanem a tavaly szeptember óta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezelésében lévő sztrádaszakaszokon is. Ezalatt a táblákon nem jeleníthető meg aktuális útinformáció, csak általános tájékoztatás.

A rendszerfrissítések ideje alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az érdeklődők és a közlekedők türelmét és megértését kérte.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.