Karambolozott két autó a Soroksári út elején, menet közben kigyulladt egy teherautó a 47-esen

Helyzetjelentés az utakról csütörtökön reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, Útinform2023. 06. 08. 6:40
Egy jól felépített gyakorlat keretében 2023. április 26-án Békés vármegyében, az M44-es autóút kardosi pihenőjénél két személyautó ráfutásos balesetet szenvedett, egy busz felborult, egy veszélyes anyagot szállító teherkocsiból pedig az ütközés következtében ammónia folyt az úttestre. A balesetet szimuláló gyakorlaton mentősök és tűzoltók is részt vettek. Fotók: Szőke Péter BM OKF Fotó: BM OKF/Szőke Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint 
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

A Dunántúl jelentős részén, a Duna vonala mentén, valamint a Duna–Tisza-közén előfordulhatnak sűrű köddel borított útszakaszok, ami miatt jelentősen lecsökken a látótávolság. A Tiszántúlon pedig esik az eső. Az autósok fokozott figyelemmel közlekedjenek és csökkentsék sebességüket – hívta fel a figyelmet az Útinform.

Menet közben kigyulladt egy kisteherautó Szeghalom irányába a 47-es főúton, Darvas és Csökmő között. A szeghalmi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. A rakományt nem szállító jármű azonban így is teljesen kiégett. A főúton félpályán halad a forgalom – közölte a katasztrófavédelem.

Összeütközött két személyautó Budapest IX. kerületében, a Soroksári út elején a Közvágódhídnál. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a mozgásképtelenné vált járműveket, amelyek akadályozzák a közlekedést. A forgalom csak a városba befelé vezető oldalon halad.

A 27-es főúton, Sajószentpéter térségében csőtörés miatt az 1-es kilométernél félpályán halad a forgalom.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátlépő előtt az erős tranzitforgalom miatt három kilométeres a kilépő kamionsor.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán a lébényi szakaszon, a 135-ös és a 143-as kilométer között felújítási munka miatt mindkét oldalon sávlezárásra és terelésre lehet számítani.

Győr elkerülő szakaszán tart még a Rába-híd felújítása, a 123-as és a 129-es kilométer között szintén mindkét irányban forgalomkorlátozás van érvényben. A komáromi szakaszon, a 85-ös és a 93-as kilométer között új fixterelést építettek ki. Budapest felé a külső sávot lezárták, a forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Hegyeshalom irányába a külső és a leállósáv járható.

Ugyancsak a főváros irányába Biatorbágy térségében, a 16-os és a 14-es kilométer között új fixterelést alakítottak ki, a belső sávot lezárták.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán Mogyoród térségében, a 20-as és 25-ös kilométer között fixterelést építettek ki. A belső sávot lezárták, a forgalom két sávon halad.

Kál térségében, a 90-es és a 101-es kilométer között felújítják a burkolatot. Megváltozott a forgalmi rend, mert a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, a forgalom az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros irányába a forgalom a külső sávon halad.

A Budapest felé vezető oldalon a Hejőkürt/Tiszaújváros csomópont közelében, a 164-es és a 161-es kilométer között burkolatjavítást végeznek, a belső sávot lezárták.

Az M6-os autópályán Pécs felé Iváncsa térségében, a 45-ös és az 50-es kilométer között aszfaltozás miatt a külső sávot lezárták. A 49-es kilométernél az Iváncsa/Pusztaszabolcs/Velence csomópontot nem zárták le, ott a le- és felhajtóág is használható.

Az M8-as autópályán, a Pentele hídon burkolatjavítást végeznek az 51-es főút felé vezető oldalon. A forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés kapcsán Dunavecsénél, az M8-as autópálya, az 51-es főút, valamint az 513-as főúti csomópontban félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra lehet számítani.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A Szlovák Köztársaság a közrendjének és belső biztonságának védelme érdekében június 8-ig ideiglenesen újra bevezeti a határellenőrzést,

többek között a Magyarországgal közös szárazföldi határain is. Minden jármű – kivéve a tehergépjárművek és a menetrend szerinti buszok – a 13-as főúti Monostori híd helyett a 132-es főúti Erzsébet hídon léphetnek át a határon. (Az ezen időszak alatt igénybe vehető határállomások listája megtalálható a rendőrség hivatalos honlapján.)

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: OKF/Szőke Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.