Karácsony Gergely egy „szimbólum” Budapest élén + videó

A baloldali ellenzék politikusainak karrierje nem a választóktól függ.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír FM2023. 08. 12. 14:55
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. július 15. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a 28. Budapest Pride-on 2023. július 15-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amit Karácsony Gergely csinál a főváros élén, azt nyugodtan nevezhetjük szimbolikus városvezetésnek – mondta Az Igazság órájában Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője a központ és a Hír FM közös műsorában kifejtette: szimbolikusan a főpolgármester vezeti Budapestet, de valójában Gyurcsány Ferenc, akinek jelenleg a legnagyobb frakciója van a Fővárosi Közgyűlésben. 

Másrészt Karácsony Gergely csak azt a részét szereti csinálni a munkájának, amellyel lehet szerepelni a sajtóban vagy a közösségi médiában – tette hozzá az elemző. 

Facebookon megmutatja a macskáját a macskák világnapján, illetve most a Sziget kapcsán arról posztol, hogy lengyel hippikkel találkozott és hollandokkal sörözött. Csak azt nem lehet tudni, hogy milyen nyelven szólt hozzájuk, hiszen Karácsony saját bevallása szerint neki hiperpasszív angolnyelv-tudása van

– jegyezte meg Párkányi Eszter. 

Karácsony Gergellyel lényegében minden fővárosi érdekcsoport szembemegy – mondta Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője. A főpolgármester legutóbb az Autóklubbal és az Országos Mentőszolgálattal is összerúgta a port

A mentők jelezték, hogy az úgynevezett „gerikarók”, a biciklisávokat leválasztó oszlopok nehezítik a munkájukat. Ezek után nem a problémát próbálták megoldani, hanem a főpolgármester stábja nekiment a mentőszolgálatnak, ami elképesztő – hangsúlyozta az elemző. 

 

A műsorban szóba került még a guruló dollárok ügye. Zila János szerint a baloldali ellenzék úgy fogja fel, hogy a politikai karrierjük nem a magyar választóktól függ, hanem mástól, az amerikai baloldali köröktől, akiktől a támogatást kapták a tavalyi országgyűlési választások előtt. Ezért képviselnek az emberekkel ellentétes álláspontot az olyan kérdésekben, mint a háború, a migráció vagy a genderügyek – mutatott rá. 

A műsort itt hallgathatják meg:

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a 28. Budapest Pride-on 2023. július 15-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.