Kiemelt fizetéssel toboroz a honvédség

A jelentkezők részt vehetnek az új, Lynx-harcjárműves zászlóalj kialakításában és a világ egyik legkorszerűbb harcjárművének a tesztelésében és hadrendbe állításában.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 10:18
Borítókép: A 45 tonnás gyalogsági harcjármű jelenleg a legmodernebb a világon (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Kiemelt illetménnyel toboroz legénységet a honvédség – mondta Kajári Ferenc vezérőrnagy, aki közölte, a Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba bruttó 737 ezer forintos bérezéssel várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. A Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a köztévében emlékeztetett, 

a honvédelmi és haderőfejlesztési program célja, hogy ütőképes magyar haderő jöjjön létre, 

ennek részeként érkeztek a Leopard 2 harckocsik, megújul a helikopterflotta, és megérkeztek az első új gyalogsági harcjárművek, a Hiúzok is.
– A harcjármű kezelőszemélyzete a vezetőből, az irányzóból és a parancsnokból áll, a jármű hátuljában, a „deszanttérben” pedig a lövészraj foglal helyet. A toborzókampánnyal ezt a lövészállományt szeretnék szeptember 11-ig feltölteni – tudatta Kajári Ferenc, hozzátéve, kiképzésük Hódmezővásárhelyen kezdődne.

Elmondta azt is, 

nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkező, 18 és 30 év közötti fiatalokat várnak kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel.


A Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy a jelentkezők részt vehetnek az új, Lynx-harcjárműves zászlóalj kialakításában és a világ egyik legkorszerűbb harcjárművének a tesztelésében és hadrendbe állításában. – Évtizedek telnek el egy-egy új harceszköz rendszeresítése között, így ez olyan kihívás, amely nagyon ritkán adódik egy katona életében – hangsúlyozta. Jelezte,

az állomány feladata lesz, hogy kitapasztalja, miként lehet a legjobban használni a Hiúzt, kidolgozza az új harceljárásokat és azt, hogyan lehet összehangolni a harcjárművet a digitális katona felszerelésével. Emlékeztetett rá: a Lynx-zászlóalj kapja meg az új kézifegyvereket és a digitáliskatona-programban beszerzendő digitális eszközöket is.


– A Lynx gyalogsági harcjárműnek jó a terepjáró-képessége, kompozit páncélzattal felszerelt, amit aktív páncélvédelem egészít ki. Van rajta 30 milliméteres automata gépágyú, géppuska, a toronyban távirányítású fegyverplatformot helyeztek el, emellett páncéltörő rakétákkal van felszerelve. A deszanttérben tartózkodók is rá tudnak csatlakozni a Lynx rendszereire – ismertette a katonai jármű felszereltségét. 

Amint azt korában a Magyar Nemzet is megírta: csúcsfizetéssel vár katonákat a Magyar Honvédség a Hódmezővásárhelyen állomásozó páncélozott gyalogdandárjába. 


Borítókép: A 45 tonnás gyalogsági harcjármű jelenleg a legmodernebb a világon (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.