Óvintézkedéseket tervez a bevásárlóközpont, ahol már hét ember végzett magával

Nem ez az egyetlen épület a fővárosban, ahol rendszeresek az öngyilkosságok.

Magyar Nemzet
Forrás: ripost.hu2023. 08. 03. 7:10
Budapest, 2017. április 5. A Mammut 1 bevásárló és szórakoztató központ belsõ közlekedõ tere mozgólépcsõkkel és külsõ "panoráma-liftekkel", a fõváros II. kerületében, a Széna téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom év alatt hét ember követett el öngyilkosságot a Mammut bevásárlóközpontban. 

Néhány napja egy nő a bevásárlóközpont legfelsőbb szintjéről vetette ki magát. A mentők hiába értek ki hamar, esélyük sem volt megmenteni a nő életét. 

A Ripost beszámolója szerint a mostani eset előtt mindössze két hónappal történt hasonló: akkor egy férfi mászott át a korláton, hogy a mélybe vesse magát, ráadásul tettével majdnem egy másik ember halálát is okozta, könnyedén rázuhanhatott volna ugyanis egy családanyára.

Tavaly februárban egy idős asszony ugrott le a negyedik emeletről. Az ő életét sem sikerült megmenteni, pedig akkor véletlenül éppen az üzletházban tartózkodott egy Németországban élő és dolgozó magyar mentő. A férfi párja, Edina akkor elmondta:  

 Soha nem leszek képes elfelejteni azt a szörnyű hangot, a csattanást. Olyan volt, mintha két 120-szal rohanó autó frontálisan ütközött volna fékezés nélkül. Ösztönösen szóltam a férjemnek, hogy menjen, miközben ő már magától megindult. Hármasával lépte át a lépcsőfokokat, hogy mielőbb odaérjen

 – idézte fel.

A történtek után a bevásárlóközpont óvintézkedéseket tervez.

Nem a Mammut az egyetlen épület a fővárosban, ahol rendszeresek az öngyilkosságok. 

Óbuda egyik toronyházát a köznyelv már egyenesen halálházként emlegeti, hiszen az elmúlt években ott is több tragédia történt. 

Mindemellett megemlíthető egy másik eset is, amikor egy férfi egy kelenföldi toronyház 14. emeletéről vetette ki magát, és rázuhant az épületből éppen kilépő családanyára. Erzsébet is azonnal meghalt, egy akkor féléves kislányt és egy óvodás kisfiút hagyott hátra.

Borítókép: Mammut (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.