Kázmér 2024. március 4.
logo

Soros György és Varga Zoltán mostantól üzlettársak, a „vörösbáró” több baloldali médiumban is érdekelt

Magyar Nemzet
Forrás: ORIGO
2023.09.04. 23:04 2023.09.05. 21:54
Soros György és Varga Zoltán mostantól üzlettársak, a „vörösbáró” több baloldali médiumban is érdekelt

A baloldali propaganda zászlóshajója a Central Csoport és a Pluralis B.V. hétfőn bejelentette, hogy a Central International Kft., a Central Csoport leányvállalata kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a lengyelországi Gremi Media S.A. kiadóban. A Gremi Media legnagyobb részvényese továbbra is a holland székhelyű Pluralis B.V. maradt, melynek az amerikai tőzsdespekuláns Soros György az egyik jelentős tulajdonosa.

A Central Csoport kisebbségi részvényesként 13,43 százalékos részesedést szerzett Lengyelország egyik vezető kiadójában, amely 20,38 százalékos szavazati jogot biztosít a Varga Zoltán vörösbáró nevével fémjelzett Central számára – írta az Origo.

A Pluralis B.V.-t európai médiavállalatok, demokráciát támogató alapítványok és befektetők alapították. A Pluralisnak Soros György, amerikai tőzsdespekuláns az egyik fontos részvényese.

A fenti folyamat jól mutatja, hogy hazugság volt, hogy Sorosék elhagynák Magyarországot. Ezzel szemben fokozzák a tevékenységüket és mindent elkövetnek a jobboldali kormány megbuktatásáért.

 

Varga Zoltán 2014-ben vette meg a Centralt

A cégcsoport lapjai korábban a Sanoma finn céghez tartoztak, amely 2014 áprilisában jelentette be, hogy eladja magyarországi érdekeltségét egy magyar pénzügyi befektetőnek, amely a Central Fund volt – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Hadd hangsúlyozzam: technokrata szemlélettel rendelkező pénzügyi befektető vagyok, függetlenként próbálok mozogni a médiapiacon. A vállalkozás célja a szórakoztatás és a profit. A 24.hu portálon kívül nincs is politikai termékünk

– nyilatkozta Varga a balliberális értékrendű 24.hu portálról a Médiapiac.com-nak 2016-ban.

Varga Zoltán nevéhez több kétes ügy is kötődik. A teljesség igénye nélkül elég csak megemlíteni, hogy Varga nyakig benne volt a Panama-iratok botrányában is.

Az Origo részletes cikke a témában ide kattintva olvasható.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.