időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Levideózták a tolvajt, aki 280 ezret vitt el a komáromi fürdő szekrényéből

Magyar Nemzet
Forrás: KEMMA
2023.09.18. 21:49 2023.09.19. 00:49
Levideózták a tolvajt, aki 280 ezret vitt el a komáromi fürdő szekrényéből

Most a bíróság előtt kellett felelnie: igencsak pórul járt az elkövető.

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki a komáromi gyógyfürdőből lopott pénzt.

A tényállás szerint a sértett július 9-én a komáromi gyógyfürdőbe ment, ahol az értékmegőrző szekrénybe helyezte a slusszkulcsát, a mobiltelefonját, 280 ezer forint készpénzét úgy, hogy azt a telefon tokjába rejtette. A sértett becsukta a szekrény ajtaját, amely automatikusan bezárt.

Az elkövető észrevette, hogy a szekrény ismeretlen módon kinyílt. A tolvaj a szekrényt átkutatta, onnan ellopta a telefon tokjában elrejtett készpénzt, majd távozott a gyógyfürdő épületéből.

A lopással okozott kár megtérült, mert a lopott pénzt a nyomozó hatóság az elkövetőtől lefoglalta, majd a sértettnek kiadta. Az ügyészség indítványára 

a Komáromi Járásbíróság a férfit 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet jogerős, az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette – tájékoztatta Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a Komárom-Esztergom vármegyei hírportált.

Borítókép forrása: Magyarország Ügyészsége YouTube-csatornája

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.