A Gyurcsány-receptet Karácsony főzi meg a Városházán

Karácsony Gergely esetleges újraindulása érdekében kiszolgáltatta Budapestet Gyurcsánynak – mutatott rá Wintermantel Zsolt.

2023. 10. 11. 4:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogy miért lett üres a főváros kasszája, hogy hogyan sikerült dobra verni a megörökölt tartalékot és elkölteni a rekordméretű adóbevételt? Hogy miért kell hitelből működnie a fővárosnak és hogy mi ebben Karácsony Gergely felelőssége? – tette fel a kérdést Wintermantel Zsolt a közösségi oldalán.

KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Fidesz politikusa kifejtette:

Leginkább az, hogy főpolgármesteri pozíciójának megszerzése, megtartása és az esetleges újraindulás lehetősége miatt kiszolgáltatta a várost Gyurcsánynak és kádereinek. Mártha Imrék, Draskovics Tiborok és Katona Tamások ragadták magukhoz a kasszakulcsot.

– A Gyurcsány-receptet Karácsony főzi meg a Városházán: kifogyni a mások pénzéből, jegyáremelés és közműdíjemelés, miközben tízmilliós prémiumokat fizetnek ki maguknak hitelből – hangsúlyozta Wintermantel Zsolt a bejegyzésében.

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke távozásra szólította fel a Városházáról a Gyurcsány Ferenc vezette „arrogáns, élősködő bandát”. Emlékeztetett: ugyanazok sodorták a csőd szélére a fővárost, akik 2010 előtt tönkretették Magyarországot.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pénteken arról írt:

míg Karácsony Gergely siránkozik a főváros csődközeli helyzete miatt, Gyurcsányék kipakolják a kasszát, pont úgy, mint régen az egész országot. És úgy tervezik, hogy még fél évtizedig ezt fogják csinálni: a városban semmit, a Városházán mindent.

Lapunk arról is írt, hogy a főpolgármester saját hatáskörben, titokban jelentős prémiumokat hagyott jóvá BKK-s és BKV-s vezetőknek, miközben 28 százalékkal megemelte a tömegközlekedési jegyárakat. Ugyancsak jelentős összegű prémiumban részesülhet Mártha Imre, a budapesti közműcég vezetője és Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója is. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Wintermantel Zsolt Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.