Hamarosan befejeződik a győri vasútvonal felújításának második szakasza

Több változás is lesz a vonatok menetrendjében a következő hetekben. Az egyes vonal mellett az ország több részén lehet számítani módosításokra.

2023. 11. 10. 21:43
vágányköszörűgép, máv, vonat, vasút Forrás: mavcsoport.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon a decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme november 17-ig tart, addig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között; kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat – közölte a MÁV Zrt.

A jövő heti munkálatokról szóló közlemény szerint Szárliget állomáson november 14-től 17-ig a felsővezeték-hálózat karbantartását végzik, ezért keddtől péntekig 8.10 és 17.40 között az S10-es vonatok rövidebb útvonalon, csak Tatabánya és Győr között közlekednek. Szárliget és Tatabánya között a felújítás miatt pótlóbuszokkal lehet utazni, változatlan menetrend szerint.

A Biatorbágy–Szárliget között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Tatabánya–Oroszlány vasútvonalon november 18-tól december 9-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az S12-es személyvonatok csak Tatabánya és Oroszlány, illetve Oroszlány és Tatabánya között közlekednek – tették hozzá.

A közlemény szerint az S12-es vonatok Tatabánya állomáson napközben Oroszlány felé a Biatorbágy felől érkező S10-es és X10-es pótlóbuszokhoz, Budapest felé a Budapestre közlekedő IC pótlóbuszokhoz és a Biatorbágy felé közlekedő S10-es pótlóbuszokhoz csatlakoznak.

A Budaörs–Szárliget között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Székesfehérvár–Komárom vonalon november 17-ig pótlóbuszok közlekednek, a buszok Szőny-Déli vasúti megállóhelyet nem érintik.

Az egyes fővonal felújításáról a MÁV egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

Ferencváros és Budapest–Kelenföld között pályakarbantartási munkálatokat végeznek novemberben hétvégenként, emiatt a székesfehérvári, a pécsi, a kaposvári vonal távolsági járatai, valamint az S36-os  és a G12-es vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes módosítások már péntek esti járatokat is (Railjet, S36) érintenek. Két hétvégén a székesfehérvári vonalon is lesz korlátozás.

A Keleti pályaudvar és Budapest–Kelenföld között november 11–12-én a győri fővonal felújítása miatt közlekedő G12-es vonatok napközben kétóránként járnak. A G12-es vonatok mellett a Pécsre közlekedő Mecsek IC vonatok vehetők igénybe Budapest-Keleti és Budapest-Kelenföld állomások között helyjegyváltás nélkül. A vonatok mellett a Kelenföldre történő eljutáshoz az M4-es metrót javasolják – olvasható a MÁV közleményében. 

November 10–11-én és 11–12-én a péntek és szombat esti utolsó Budapestre tartó Railjet xpress (rjx 261) pótlóbuszai Tatabányától Kelenföldön át a Keleti pályaudvarig közlekednek.

A pécsi vonalon a november 18–19., 25–26. hétvégéken a pécsi Mecsek InterCityk közül több csak rövidebb útvonalon, Budapest-Kelenföldtől, illetve Kelenföldig közlekedik.

A székesfehérvári vonalon is lesznek változások november 18-án és 19-én. A Déli pályaudvarról 9.05-től 15.05-ig kétóránként Tapolcára induló, illetve 8.54-től 14.54-ig kétóránként érkező közvetlen sebesvonatok rövidebb útvonalon, csak Székesfehérvártól, illetve Székesfehérvárig közlekednek. A Balaton és Tópart InterCityk 7 és 15 óra között a Déli pályaudvarról 15 perccel korábban, óra 20-kor indulnak, de Székesfehérvártól már a megszokott menetrend szerint közlekednek tovább, a főváros felé menetidejük meghosszabbodik; Székesfehérvárig változatlan menetrend szerint közlekednek, azonban onnan csak 8 perccel később, óra 45-kor indulnak tovább. 

A GYSEV Sopron–Szombathely vonalán december 3-ig a szombathelyi állomáson végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Bük állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: mavcsoport.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.