Megvan az ingázók egyik új kedvence: egyre többen utaznak a vasútvillamoson

Töretlen a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő TramTrain népszerűsége, erről tanúskodnak a MÁV-START által végzett októberi utasszámlálás eredményei is.

Forrás: mavcsoport.hu2023. 10. 20. 10:52
tramtrain, vonat, Forrás: mavcsoport.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagosan naponta közel négyszázzal több utazásra használják munkanapokon a vasútvillamost, mint májusban – olvasható a vállalat honlapján. Hozzátették: a pénteki és szombati járatokon pedig több mint kétszer annyian utaztak, mint a legutóbb vizsgált időszakban.

Utasokat szállító TramTrain Hódmezővásárhelyen. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő TramTrain megbízható, menetrendszerű közlekedése egyre több utas számára vonzó alternatíva, amihez hozzájárult az idén bevezetett új ország- és vármegyebérlet is – írták. A vasúttársaság szerint legtöbben továbbra is munkanapokon, a reggeli és délutáni hivatásforgalmi időszakokban (munkába vagy iskolába eljutáshoz, illetve hazautazásra) választják a vasútvillamost. 

Az utasok száma további közel tíz százalékkal emelkedett a legnépszerűbb órákban a két Csongrád-Csanád vármegyei jogú város között.  Jelentős emelkedést mutat a TramTrainel hétvégén utazók száma is: 

a májusi adatokhoz képest átlagosan naponta 345 fővel választották többen a közösségi közlekedés új megoldását.

Megugrott a pénteki és szombati éjszakai járatok népszerűsége is, hiszen az utasforgalom több mint a kétszeresére nőtt. 

A vasútvillamosra a MÁV-applikáción kívül a megállóhelyi és a fedélzeti automatákon, illetve a MÁV-START-pénztárakon kívül a hódmezővásárhelyi és a szegedi autóbuszpályaudvarokon és Szegeden, a Széchenyi téren lévő partneri pénztárnál is lehet jegyet vásárolni. A tapasztalatok szerint az utasok a fedélzeti automatákat részesítik előnyben.

 

Borítókép: TramTrain (Forrás: Mávcsoport.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.