Hivatalos: jelentősen nő a bérük a szakoktatóknak is

Megjelent a vonatkozó kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

2024. 01. 24. 10:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köznevelésben dolgozó pedagógusok béremelésével párhuzamosan 24 ezer szakképzésben oktató bérét is emeli a kormány – jelent meg a szakoktatók fizetésemeléséről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben

Ahogy arról lapunk beszámolt, Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára közölte: az oktatók átlagosan 32,2 százalékos béremelésre számíthatnak, amit az érintettek már február elején megkapnak. 

Arra is emlékeztetett, hogy ez lesz a harmadik béremelés 2020 óta a szakképzésben dolgozók esetében.

A minisztérium korábbi közleménye szerint ugyanakkora béremelést kapnak a szakoktatók, mint a pedagógusok. Ismert, a pedagógus I. kategóriában legkevesebb 538 ezer forintot, pedagógus II. fokozatban 555 ezer forintot kereshetnek az oktatók és nevelők, míg a mesterpedagógusok fizetése 630 ezer forintról indul, a kutatótanárok bérének alsó határa pedig 750 ezer forint lesz.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.