A legfontosabb védelmi vonal már elesett, túlszaporodhatnak a szemtelen kis dögök, ha zsebre tett kézzel nézünk

Ezzel jár a jogszabályokban rögzített védekezési kötelezettség elmulasztása.

Forrás: Kemma2024. 02. 28. 13:09
House,Fly,,Food,Contamination,Hygiene,Concept.,The,Flies,Are,Insect
1078037726 Fotó: Mr.Samarn Plubkilang
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az átlaghőmérséklet emelkedése, az évszakok „egymásba csúszása” tagadhatatlanul segíti több rovarfaj, így a legyek szaporodását is. Ha ehhez társul az amúgy jogszabályokban rögzített védekezési kötelezettség elmulasztása, akkor rögvest szembesülhetünk a problémával – fogalmazott a Kemmának Barlangi Gergő egészségügyi kártevőirtó, fertőtlenítő. 

Hozzáfűzte, ha az érintettek közül néhányan azzal kalkuláltak, hogy tart még a tél, és nem szükséges komolyan venni a védekezést, akkor az első és legfontosabb védelmi vonal elesett, ugyanis a kifejlett legyek elleni küzdelem lényegesen nehezebb és sokrétűbb, mint a helyhez kötött lárvák pusztítása. Az apró kis dögök már most kellemetlenkednek – jegyezte meg a portál.

A szakértő azonban az otthoni védekezésben is segít. Azt mondja, a jó hatásfokú védekezéshez elengedhetetlen a tökéletes hálózás és a még nem zavaró, de állandósított huzathatás. Kültéren, de a bejárat közvetlen közelében erősen ajánlott néhány egyszerű, színes ragasztós szalag vagy egy UV-fénycsapda kihelyezése, részletezte, azonban megjegyezte, hogy az előbbieknél odafigyelve arra, hogy a madarak nehogy beleragadjanak. 

Zárt térben pedig jó szolgálatot tehet egy automata, azaz időzíthető légtérkezelő aeroszol. Ahol pedig rengeteg rovar van, illetve a legyek mellett vándor- vagy márványpoloskák is feltűnnek, ott hasznos és kívánatos a felületpermetezés vagy az irtószer koncentrált használata.

 

Borítókép: Legyek (Fotó: Shutterstock)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.