Na ettől tényleg megfájdulhat a feje, eltűnhet az egyik fájdalomcsillapító a patikák polcairól

Valós-e a félelem?

Forrás: Mindemegette2024. 02. 28. 12:03
Pharmacist,Holding,Medicine,Box,And,Capsule,Pack,In,Pharmacy,Drugstore.gyógyzertár
717437125 Fotó: i viewfinder
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Algopyrint vásárolt a Mindmegette egyik kollégája a gyógyszertárban, ahol az ott dolgozó gyógyszerész azt mondta neki, hogy megszűnik a készítmény, ezért ha elfogy a készletük, akkor már csak az Algopyrin Neo lesz kapható náluk.

A portál tehát megkereste a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központot (NNGYK), hogy valós lehet-e a félelem, azonban azt válaszolták, hogy hozzájuk nem érkezett bejelentés az Algopyrin-hiányról, 

az továbbra is elérhető a gyógyszertárakban.

Az Algopyrin Neo 500 mg egyébként egy filmtabletta, amelynek tavaly május óta van forgalomba hozatali engedélye. Ez a készítmény annyiban tér el a hagyományos Algopyrintől, hogy filmtabletta formájú, és a rajta található bevonat elfedi a gyógyszer kellemetlen ízét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.