Donáth Anna teljes mellszélességgel beállt az elítélt Varju László mögé

Momentum elnöke szerint Varju csupán békés eszközökkel próbálta felkelteni az emberek figyelmét néhány dologra.

2024. 02. 22. 20:45
DONÁTH Anna
Budapest, 2024. február 10. Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselõje beszédet mond a Momentum Mozgalom által szervezett tüntetésen a Sándor-palotánál 2024. február 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donáth Anna, a Momentum elnöke közösségi oldalán mentegette a bíróság által garázdaságért, választási csalásért és testi sértésért ma másodfokon is elítélt Varju Lászlót.

A Gyurcsány Ferenc által vezetett DK politikusa még 2018-ban több baloldali politikus társával betört a közmédia épületébe, ahol nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatot teljesítő munkatársainak, majd amikor földre feküdt,

kirántotta az egyik őr lábát, aki emiatt elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezzel szemben Donáth Anna állítása szerint Varju Lászlót „egy csapat biztonsági őr leteperte és bántalmazta”, az ítélet pedig azért született, mert a parlamenti képviselő „megszorította egy biztonsági őr vádliját”. Azt is hozzátette a Momentum elnöke, hogy a DK politikusa az eset alatt a „munkáját végezte”, ugyanis Varju László

parlamenti képviselőként, egy közintézményben, békés eszközökkel próbálta felhívni az állami média jogellenes működésére a figyelmet.

A Momentum régi-új elnöke jelezte: „Teljes szolidaritásom Varju Lászlóé, aki remélem, hogy fellebbez, mert ez az ítélet tarthatatlan, megcsúfolása a jogrendszerenek”.

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.