„Mától Varju László bűnözőnek nevezhető”

Gyurcsány Ferenc pártjának a politikusát a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön elítélte.

Forrás: MTI2024. 02. 22. 19:56
VARJU László
Budapest, 2019. október 24. Varju László, a DK vezérszónoka felszólal a 2018-as központi költségvetésérõl szóló törvény végrehajtásáról szóló javaslat (zárszámadási törvény) általános vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. október 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc pártjának a politikusát, Varju Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön elítélte. A DK-s képviselő a bíróság döntése értelmében bűnözőnek nevezhető – írta az MTVA sajtó- és marketingirodája az MTI-nek küldött közleményében.

Varju László egyike volt azoknak a baloldali képviselőknek, akik 2018-ban betörtek a közmédia épületébe,

előre kitervelt provokációval okoztak botrányt, és megpróbálták átvenni a stúdiók feletti irányítást, valamint megszakítani az adást – idézték fel. Hozzátették: botrányt okozó képviselők becsmérelték az MTVA dolgozóit, megsértették személyiségi jogaikat és akadályozták őket a munkavégzésben.

A garázda Varju László nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatot teljesítő munkatársainak, majd amikor földre feküdt, kirántotta az egyik őr lábát, aki emiatt elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett

– emelték ki.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) visszautasít minden, a független közmédia működésébe történő beavatkozási kísérletet, legyen szó politikai nyomásgyakorlásról vagy fizikai tettlegességről – közölték.

A közmédia az Országos Bírósági Hivatalhoz és az Országos Bírói Tanácshoz, valamint a Kúriához és a Legfőbb Ügyészségéhez hasonlóan visszautasítja a független intézményekkel szembeni fenyegetőzéseket vagy azok sugalmazását. Gyurcsány Ferenc és garázda párttársa, Varju László nem mondhat ítéletet a független bírói döntésekről, országgyűlési képviselői mandátumuk sem jogosíthatja fel őket arra, hogy gyalázkodjanak és fenyegessék mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből végzik munkájukat – írta közleményében az MTVA.

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.