A baloldali ellenzéket ostorozta Baranyi Krisztina a Kutyapárt hídfoglalásán

Az MKKP közelmúltban lemondott, majd mégis maradó társelnökei egy stand-up show-val mulattatták híveiket a nemzeti ünnepen.

2024. 03. 15. 18:22
 a Magyar Kétfarkú Kutya Párt +Tanítanék Mozgalom a lezárt Szabadság hídon ünnepel
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki választók nem véletlenül fordulnak el az ellenzéki pártoktól – mondta Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Szabadság hídon tartott rendezvényén, amelyet a Tanítanék Mozgalommal közösen szerveztek. A baloldali polgármester úgy folytatta, hogy

az élvonalban kevés hiteles ellenzéki szereplő maradt, a Kutyapártnak csakis ezekkel a szereplőkkel kell együttműködnie.

Hangsúlyozta: meg kell védeni a gyerekeket, a megalázott tanárokat, az Ukrajnából menekülteket, a homoszexuálisokat, illetve az általa szabadnak nevezett sajtó szerkesztőségeit. – Gondozni kell a közösségi kertjeinket! – szólított fel, majd távozott a színpadról. Ezután a Bruti névre hallgató baloldali humorista és műsorvezető bátor nőnek nevezte Baranyi Krisztinát, és megjegyezte, hogy Jamaicában szép növények teremnek, utalva ezzel a marihuána legalizálására.

Törley Katalin, a párt EP-listájának második helyezettje, a Tanítanék Mozgalom aktivistája arról beszélt, neki az a szabadság, hogy joga van dönteni az életéről, valamint fontos számára a gyermekvállalás szabadsága, a különbözőségek elfogadása és a cigány műsorvezetők megjelenése a közmédiában. – Az igazi szabadságban van gyermekvédelem, és a tanároknak nem kell félni a megtorlástól – hangoztatta. Szerinte a tüntető és bíróságra járó tanárok a szabadságot képviselik, ahogy az akkumulátorgyárak ellen felszólalók is. Az aktivista-pártjelölt arra szólított fel, hogy mindenki menjen szavazni júniusban. Szerinte az uniós parlamentben egy tanár teheti a legtöbbet a gyerekekért – korteskedett megválasztásáért az MKKP jelöltje.

 a Magyar Kétfarkú Kutya Párt +Tanítanék Mozgalom a lezárt Szabadság hídon ünnepel
Jó hangulatban volt a Kutyapárt furcsa módon maradó társelnöke (Fotó: Bach Máté)

Humorosnak szánt stand-up előadással rukkolt elő Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely, az MKKP nemrég lemondott, majd a lemondásukat visszavonó két társelnöke. Közös előadásuk elején elromlott a hangosítás, majd miután megjavult, azzal mentegetőztek, hogy nem volt semmire sem pénzük, bár arra ezúttal nem hívták fel a figyelmet, hogy a híd pesti hídfőjénél kitett molinón adakozásra szólították fel szimpatizánsaikat.

A két társelnök megígérte, hogy még sokszor le fognak mondani, ezzel múlt héten is a bizonytalan szavazókat szerették volna megszólítani. Ismertették Magyar Péter programját, mondván, ne kelljen a közönségnek az ő gyűlésére elmenni, majd felvettek egy zakót és egy inget.

Ezután azt mondták, hogy legyen Magyarországon még több párt és oktatás, valamint a nyugat-európai és a romániai bérek csökkentését, továbbá az angol nyelvtanfolyamok megdrágítását, illetve Csádban a magyar nyelvoktatás kötelezővé tételét szorgalmazták. – Vigyázzatok a szuverenitásotokra! – búcsúztak a néhány száz fős közönségüktől.

 a Magyar Kétfarkú Kutya Párt +Tanítanék Mozgalom a lezárt Szabadság hídon ünnepel
Az MKKP társelnökei humorizálnak a magyar szabadság ünnepén (Fotó: Bach Máté)

A piknikhangulatú rendezvényen farsangi jelmezbe öltözött résztvevők jelentek meg, hangos gengszterrap, reggae és fülsüketítő gépzene szólt. Sokan a híd útteste melletti padkán várták a felszólalókat.

Az összetákolt színpadon lemezlovasok szórakoztatták a sörpadoknál ülő és a hídon átkelő járókelőket, illetve a beszédekre váró szimpatizánsokat, de sok turista is rácsodálkozott, hogy milyen esemény zajlik a forgalom elől lezárt hídon.

Borítókép: A baloldali Baranyi Krisztina szerint kevés a hiteles baloldali ellenzéki (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.