Törley Katalin beismerte, hogy már régóta politizál

A Kétfarkú Kutyapárt EP-listájának második helyén indítja a tüntetésekről ismerős, állásából emiatt elküldött tanárnőt.

2024. 02. 06. 14:16
TÖRLEY Katalin; PILZ Olivér
Budapest, 2023. június 16. Törley Katalin és Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom alapítói beszélnek az új pedagóguséletpálya-törvény elleni tüntetésen a Kossuth téren, a Parlament elõtt 2023. június 16-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha még mindig franciatanárként dolgoznék a Kölcseyben, fel sem merülne, hogy EP-képviselőnek induljak – nyilatkozta a 444-nek adott interjújában Törley Katalin.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, kihirdette EP-listáját a Kétfarkú Kutyapárt, amelynek második helyén a Tanítanék Mozgalom aktivistája, a tanártüntetésekről ismerős, állásából elbocsátott Törley Katalin szerepel.

A Brüsszelbe készülő franciatanár a viccpárt jellegét egyre inkább elvesztő politikai alakulat tájékoztatása szerint jelenleg a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett dolgozik szakértőként, tanácsadóként.

A pedagógus az interjúban elismerte, hogy valójában évek óta politizálnak, most csak annyi változik, hogy a nagypolitika eszközeit fogják felhasználni a szakpolitikai küzdelmükhöz. Törley szerint ezért nem tekinthető jelentős változásnak az indulása a Tanítanék mozgalom életében.

Arra a felvetésre, hogy miért pont az EP-választáson indul, és miért nem az önkormányzatin, vagy miért nem várta meg a 2026-os országgyűlési választásokat, Törley azt felelte:

2026-ig nem érnek rá, továbbá a Tanítanék Mozgalom számára az európai értékek nagyon fontosak, szerinte ezen a szinten lehet tenni az oktatás ügyéért.

Ezt Törley úgy képzeli el, hogy ezzel az itthoni közegben fel lehet hangosítani a problémákat, és folyamatosan napirenden lehet tartani az ügyüket.

Ugyanakkor szerinte az oktatás egész Európában válságban van, tehát összeurópai szinten is kell keresni válaszokat, nemcsak tagállami szinteken. Mindehhez nem utolsó szempontként azt is hozzátette, hogy EP-képviselőként joga lenne bemenni a magyar Országgyűlésbe is, ahonnan tudomása szerint jelenleg ki van tiltva – írja a HVG.

Borítókép: Törley Katalin (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.