Hetek kérdése, és újabb magyar autópálya éri el az országhatárt + videó

M6-os autópálya befejező részét május elején már használhatják az autósok.

2024. 04. 25. 14:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult az M6-os autópálya befejező részének műszaki átadás-átvétele, a sztrádaszakaszt május első hetében adják át hivatalosan – tudatta a Baranya vármegyei hírportál a Pécsi Újság információjára hivatkozva. 

Mint írták, 

a Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakasz befejező részeként már lezárult a próbaüzem és a műszaki átadás-átvétel is.

Kiderült az is, hogy a sztráda új, Bólytól Villányig vezető részét ezután már használhatják az autósok, az onnan a horvát határig vezető szakaszt pedig akkor, ha horvátok is elérik a határt. Hozzátették,

 a 2×2 sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része.


 

Mint azt korábban megírtuk, a 20 kilométer hosszú útszakasz kivitelezése még 2021 márciusában kezdődött, munkálatait az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a Strabag Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma végezte el. A 26,6 méteres koronaszélességgel, középen fizikai elválasztással, leállósávval épülő autópálya-szakasz nettó 88,6 milliárd forintos szerződéses értéken épült meg.

A befejező szakasz átadásával az M5-ös, M1-es és M7-es autópályák után újabb magyar gyorsforgalmi út épül ki teljes egészében, amely az országhatárt is eléri.

Bár a sajtóhírekben úgy szerepelt, hogy az M6-os a semmiben ér véget, a valóság ezzel szemben az, hogy tavaly szeptemberben megkezdődtek a horvát oldalon is a munkálatok, amelyek a tervek szerint 2025-re fejeződhetnek be,

onnantól kezdve pedig a magyar fővárostól a horvát–bosnyák határig végig, mintegy 300 kilométeren egybefüggő gyorsforgalmi kapcsolat jön létre,

közvetlen összeköttetést biztosítva Budapest és Eszék között.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.