Nem csoda, ha bepöccenünk ettől az időtől

Már azt is látni, milyen lesz az időjárás május 1-jén.

2024. 04. 27. 7:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk felett délnyugatról északkeletre vastag, kiterjedt felhőtömb halad, amiből helyenként kisebb eső, zápor is előfordul a középső és keleti országrészben – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Reggeltől egyre jobban szakadozik, napközben pedig a gomolyosodó felhőzet mellett több órára kisüt a nap.

Kialakulhat zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar.  Az ország nyugati felén megélénkül, a Dunántúl északnyugati részein meg is erősödik a déli szél.

A hőmérséklet délután 19 és 23 fok között, késő este 9, 15 fok között valószínű.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség előfordulásának alacsony a valószínűsége, azonban ma napközben északkeleten, keleten egy-egy zivatar nem kizárt.

 

A fronthatás elmarad, de így is fájhat a fejünk

Fronthatással nem kell számolni, de a magasban zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Vasárnap ragyogó napsütés mellett csak fátyolfelhők lesznek az égen, nem várható csapadék. Napközben 21 és 27 fok közé erősödik a felmelegedés. A délkeleti szél megerősödhet.

Hétfőn és kedden derült, szikrázóan napos idővel búcsúzik az április. Szinte kizárt a csapadék, de sokfelé lesz élénk a délkeleti szél. Nyárias meleg lesz, délutánonként 25-26 fok valószínű.

Szerdán, május 1-jén fátyolfelhők szűrik a többórás napsütést,

esőre továbbra sem kell számítani. A délkeleti szél erős lesz. Napközben 20-26 fok között alakul a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.