Szolgálati lakásokról egyeztetett szakszervezetekkel Vitézy Dávid

A főpolgármester-jelölt lapunknak azt mondta, számos szakszervezet támogatja azt a koncepciót, amelyben a főváros szolgálati lakásokat adna ki belügyi, oktatási és közlekedési szervek dolgozóinak, akik alapesetben nem tudnák megfizetni az egyre jobban elharapózó albérletárakat.

2024. 04. 17. 17:03
vitezy_10

2020.07.29. BudapestVitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatójaFotó: Kurucz Árpád (KA)Magyar Nemzet
Vitézy Dávid Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség, a közösségi közlekedés, a pedagógusok és a tűzoltók szakszervezeteivel egyeztette a szolgálati lakásokról szóló koncepcióját Vitézy Dávid. A főpolgármester-jelölt a Magyar Nemzetnek elmondta: a szakszervezetek egyöntetűen támogatták az általa felvázolt terveket.

A szakszervezetek bevallása szerint jellemző, hogy számos területen azért nincsenek betöltve álláshelyek, mert a budapesti megélhetési, lakhatási költségek már nem gazdálkodhatók ki a bérekből. Véleményem szerint ugyanakkor a vendégmunkások helyett magyar munkaerővel kellene ezeket az álláshelyeket betölteni, ebben pedig a szolgálati lakásprogramoknak nagyon fontos szerepe lesz a jövőben

– emelte ki Vitézy Dávid, majd kérdésünkre válaszolva elmondta: a budapesti és az európai tendenciák mentén haladva a lakhatási válságot bérlakásokkal oldanák meg, amelyeknél nem cél, hogy a lakók végül tulajdonossá váljanak.

Helyesnek tartom, hogy a kormányzatnak vannak olyan programjai, amelyekkel kedvezményes hiteleket nyújtanak bizonyos élethelyzetben lévő személyeknek, ugyanakkor azt gondolom, hogy az önkormányzatnak leginkább a bérlakásszektor bővítése a feladata az elkövetkezendő években

– jelentette ki a főpolgármester-jelölt, aki szerint a jelenlegi bérlakásállományt a rozsdaövezetekben történő lakásépítéssel kellene bővíteni.

A napokban a VIII. kerületi Diószegi Sámuel utcában található kerületi ingatlanok ügyében is megszólalt Vitézy Dávid, aki nem ért egyet a környék lakótömbjeinek államosításáról szóló törvényjavaslattal.

Borítókép: Vitézy Dávid (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.