Ütött a XV. kerületi gyermekfelügyelő, ha a gyerekek nemet mondtak a szexre

Letartóztatták.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 23. 15:11
gyerek,gyermek,sír,bántalmazás,segítség
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy férfit a IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványa alapján, aki a megalapozott gyanú szerint – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is abuzált – írja az ügyészség. 

A 2023-ban indult nyomozásban a megalapozott gyanú szerint egy férfi 2023 tavaszán egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval – hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett.

Ezen túl a férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy másik, a gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősével is többször végzett szexuális cselekményt. Ehhez bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszes itallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta az állapotát. 

A férfi egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte.

A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit, és szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg.

A nyomozás tárgyát képező bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, azzal az indokkal, hogy a cselekmények súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján a szökésnek és az elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is fennáll a reális veszélye.

A nyomozási bíró – osztva az ügyészségi álláspontot – egy hónapra elrendelte a letartóztatást. A végzés egyelőre nem végleges.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.