Volt egy kis botrány Kőbányán, előkerült egy kalapács, egy fémcső meg néhány kés is

Öten estek egymásnak.

Forrás: Magyaroroszág Ügyészsége2024. 04. 23. 14:16
A fotón a rendőrségi szemle során lefoglalt, az elkövetéshez használt eszközök láthatók. Fotó: Gasz Péter dr./Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életveszélyt okozó testi sértés, illetve csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség öt személlyel szemben, akik a X. kerületben verekedtek össze – írja az ügyészség. 

A vádirat szerint két férfi és egy nő egy kőbányai parkolóban álló személygépkocsiban lakott. A trió 2021 novemberében szóváltásba keveredett a gépkocsi mellett elhaladó másik két férfival, az ügy további vádlottjaival.

A szóváltás hamarosan lökdösődéssé, dulakodássá fajult, majd a felek egymást a kezük ügyébe került késekkel, fémcsövekkel és kalapáccsal fenyegették meg. Ezután az elkövetők az eszközöket egymás felé dobták, sérülést azonban nem okoztak egymásnak.

A dulakodás során a háromfős társaság egyik tagja, egy 31 éves férfi a másik társaság egyik tagját ököllel fejen ütötte, aki ettől a földre esett és életveszélyes sérüléseket is szenvedett.

A háromfős társaság aztán gyorsan elhagyta a színt, a másik két férfi viszont követte őket és egy étterem előtt a korábban elesett férfi társa folytatta a verekedést. Egy üveget dobott a másik társaság felé, egyiküket az étterem előtt kirakott asztalok és székek közé lökte, és a nőt is bántalmazta.

A konfliktusnak végül a helyszínre kiérő rendőrök vetettek véget.

A főügyészség a 31 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a többi vádlottat csoportosan, felfegyverkezve, társtettesként elkövetett garázdaság bűntettével vádolta.

A főügyészség a 31 éves férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, az egyik garázda ellen – aki előélete miatt többszörös visszaesőnek minősül – fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A másik három vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés az ügyészségi indítvány.

Jelenleg a 31 éves férfi és két másik vádlott-társa a más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.