Magyar Péter csatlakozhat az Európai Néppárthoz, Ukrajna támogatása volt a feltétel

Magyar Péter minden korábbinál határozottabban jelentette ki, hogy a Tisza Párt az Európai Néppárthoz fog csatlakozni a június 9-i EP-választás után. Mégpedig azért, hogy fontos pozíciókat szerezhessenek a párt leendő uniós képviselőinek. Mindez azt jelenti, hogy Magyar Péter kész igent mondani Ukrajna támogatására és a háború folytatására, hiszen a Néppárt elnöke, az atomfegyverkezést tervező Manfred Weber már április végén megüzente Magyarnak, hogy az ukránpártiság a csatlakozási feltétel.

2024. 05. 28. 5:20
Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi a Néppártba szeretnénk beülni, ezt szeretném megint hangsúlyozni. Most küldünk egy levelet a Néppárt elnökének, hogy felvegyük a kapcsolatot és beszéljünk arról, hogy a Néppárthoz egyáltalán csatlakozhat-e majd a Tisztelet és Szabadság, leánykori nevén Tisza Párt. Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben és ne adj Isten, még akár más intézményekben is”

 – jelentette ki Magyar Péter a Telexnek adott friss, legújabb interjújában.

Mindez azt jelenti, hogy Magyar Péter fontos brüsszeli pozíciók elnyerése érdekében Ukrajna támogatását és a háborús brüsszeli politika folytatását is kész lenne elfogadni a következő ciklusban. Az Európai Néppárt elnöke ugyanis az a Manfred Weber, aki már április végén világosan megüzente az EPP-hez csatlakozni kívánóknak – és így Magyar Péternek is –, milyen feltételekkel lehet csatlakozni a Néppárthoz. „Három alapvető feltételünk van, amelyet mindenkinek, aki hozzánk akar tartozni, be kell tartania: Európa, Ukrajna és a jogállamiság pártján kell állnia. Ezek az EPP-család alapelvei.”

Az Európai Néppárt elnöke egyébként olyannyira háborús pszichózisban él, hogy pár héttel ezelőtt egy, az egész EU-ban kötelező sorkatonai szolgálatra tett javaslatot. Sőt, még a nőket is besorozná. Mindemellett a V4NA brüsszeli forrásokból úgy értesült: Manfred Weberék célja, hogy az európai parlamenti választások után felálló új EP az elsők között tárgyalja majd a uniós kötelező sorkatonai szolgálatot.

Mindez különösen veszélyes lehet, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az európai vezetők egyre többször beszélnek arról, hogy NATO-katonákat kellene küldeni az ukrajnai harctérre (ITT és ITT). Weber mindemellett Ukrajna felfegyverzését és EU-csatlakozását is támogatja, valamint atomfegyverkezésbe is kezdene: a német politikus még május elején jelentette ki, hogy „európai atomfegyverre van szükségünk”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.