Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ez húzódhat meg az újpesti DK-s politikai alku hátterében

Déri Tibor újpesti DK-s polgármester aranytálcán nyújtotta át székét Trippon Norbertnek, aki októbertől veheti át a IV. kerület vezetését. A párton belüli sorcsere nem érinti hátrányosan a leköszönő városvezetőt, ugyanis bőségesen jutalmazza pozíciókkal Gyurcsány Ferenc pártelnök. A Magyar Nemzet információi szerint akár Karácsony Gergely vagy az utódja helyettese is lehet.

2024. 06. 11. 18:45
Déri Tibor, a IV. kerület balliberális polgármestere felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán (Fotó: MTI/Kovács Attila)
Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Déri Tibor, Újpest polgármestere családi okokra hivatkozva jelentette be, hogy nem indul újra a polgármesteri székért, és a lehetőséget átadja alpolgármesterének. Annak a Trippon Norbertnek, akinek 2019-ben nem sikerült ellenzéki jelöltként indulnia. Akkor Déri Tibor a Momentum színeiben volt a baloldal jelöltje. Trippont a fideszes Wintermantel Zsolt is legyőzte a korábbi választásokon, idén ez nem sikerült.

Déri Tibor korábban azzal az indokkal lépett vissza a jelöltségtől, hogy több időt szeretne a családjával tölteni, ezzel szemben háttéralkuk köttettek a polgármester politikai pályafutásának folytatásáról, azaz szó sincs a közéletből való kivonulásról. Információink szerint a polgármesteri székért cserébe fővárosi pozíciókat ajánlottak neki.

A vasárnapi önkormányzati választáson Déri dupla biztosítékot is kapott arra, hogy nem marad munka és pénz nélkül, ugyanis újpesti képviselőjelöltként és listás fővárosi képviselőjelöltként is indult, és mindkét pozíciót elnyerte.

Úgy tudjuk, Déri esélyes Karácsony Gergely vagy Trippon Norbert helyettesi székére is.

Az már most borítékolható, hogy Déri az elnyert két mandátummal anyagilag nem jár rosszabbul, mint a jelenlegi polgármesteri fizetésével, és ugyanúgy bent marad a közéletben.

Borítókép: Déri Tibor (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.